KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 82)

Kulturë

Elbasan: Mbrëmje festive, nderohen Sejdini dhe Sadiku

Elbasan: Mbrëmje festive, nderohen Sejdini dhe Sadiku

Qendra e Artit të Bashkisë Elbasan përmbylli aktivitetet në një mbrëmje festive nderimi, në teatrin “Skampa”. Pjesë nga kompozitorët më të shquar shqiptarë dhe botërorë erdhën nën interpretimin e orkëstrës filarmonike të Elbasanit në bashkëpunim me orkestrën e Radiotelevizionit Shqiptar nën drejtimin e Jetmir Barbullushit. Në këtë mbrëmje bashkia ndau …

Më shumë

Qendra e re Kombëtare e Kulturës për Fëmijët hap sot dyert

Qendra e re Kombëtare e Kulturës për Fëmijët çel sot dyert

Nga qendra Kombëtare Kulturore e Fëmijëve, një investim i qeverisë Shqiptare, kryeministri Edi Rama, premtoi krijimin e një rrjeti të tillë në të gjithë vendin,për të krijuar mundësi argëtimi dhe pasurimi shpirtëror për fëmijët. “Kjo mundësi e re që u krijohet fëmijëve ktu në Tiranë bëjnë të mundur edhe në …

Më shumë

Onufri 22: Triumfon Ilir Lluka

Onufri 22: Triumfon Ilir Lluka

Ilir Lluka me veprën e tij “Further inside” ka fituar çmimin e parë të edicionit të 22-të të konkursit ndërkombëtar “Onufri”. Një vepër që eksperimenton me muzikën, poezinë, vizualen të gjitha këto në traun e ekuilibrit të teknologjisë bashkëkohore. Juria e përfaqësuar nga Ermir Hoxha e cilëson këtë vepër si …

Më shumë

“Faleminderit për muzikën”, mbrëmje gala kushtuar muzikës së kinemasë shqiptare

faleminderit per muziken, rtsh, ndiq, live, 1 janar, 10 kompozitore

Për herë të parë, Radio Televizioni Shqiptar në bashkëpunim me orkestrën e RTSH, Arkivin Qëndror të Filmit dhe Qëndrën Kombëtare të Kinematografisë, po organizon një mbrëmje Gala, kushtuar një pjese thuajse të harruar të fondit të artë të muzikës shqiptare, siç është kolona zanore e filmit shqip. Qëllimi është jo …

Më shumë