KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 80)

Kulturë

“Brenga ime shqiptare” Aldo Renato Terrusi promovohet në Bibliotekën Kombëtare

“Brenga ime shqiptare” Aldo Renato Terrusi promovohet në Bibliotekën Kombëtare

Një shtegtim në kërkim të origjinës dhe historisë së vet, por mbi të gjitha në kërkim të eshtrave të babait, vdekur në vitin 1952 në burgun e Burrelit. I tillë mund të përkufizohet libri “Brenga ime shqiptare” me autor italianin Aldo Renato Terrusi, promovuar në Bibliotekën Kombëtare. Brenga ime, rrëfen …

Më shumë

Gjermania mbështet Muzeun Kombëtar të Fotografisë “Marubi”

muzeu kombetar i fotografise, muzeu marubi, marubi, vellezerit, fotografia shqiptare, kulture

Muzeu Kombëtar i Fotografisë “ Marubi “ në Shkodër jo vetëm ka tërhequr vëmendjen e mijëra adhuruesve të fotografisë, por për jetëgjatësinë e tij, po investon edhe qeveria gjermane. 500 mijë negativët e këtij muzeu, tashmë do konservohen e ruhen në kushtet më të mira bashkëkohore, falë mbështetjes gjermane me …

Më shumë

“Kryeveprat e artit italian te viteve 1900”në guidë shqip dhe italisht

“Kryeveprat e artit italian te viteve 1900”në guidë shqip dhe italisht

Kryeveprat e artit italian të viteve 1900, ekspozuar në Galerinë Kombëtare të Arteve, vizitohen çdo ditë nga nxënës, studentë, artistë, por edhe admirues të zakonshëm të artit figurativ. Sipas koordinatores së ekspozites, Megi Myrtollari, vizitat bëhen në mënyrë individuale si dhe të organizuar, veçanërisht për nxënësit e shkollave. Për këta …

Më shumë

Proçesi mësimor në vend në kushtet e të ftohtit

shkollat ne vend, mbyllen, ftohte, ngrica, tubacione te ngrira, debore, veshtiresi, pa ngrohje

Pas mbylljes dyjavore të shkollave, në gjithë vendin ka filluar proçesi mësimor, dhe Ministrja e Arsimit, Lindita Nikolli, deklaroi nga Shkodra se ky proçes po vijon normalisht. “Edhe pse kemi të bëjmë me një situatë dëbore, mësimi vazhdon normalisht nëpër shkolla falë mësuesve të përkushtuar.”- u shpreh Ministrja. Por megjithëse …

Më shumë