KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 70)

Kulturë

Artisti Fatmir Miziri vjen me ekspozitën “Prurje 2 dhe 3 D” në FAB

“Jeta e tij është arti i tij”… nuk ka asgjë të jashtëzakonshme në përvojën e tij jetësore, por e jashtëzakonshme është mënyra si ai koleksionon momente jetësore për t’i sjellë si mundësi kujtese personale dhe memorie kolektive. Ky është përkufizimi që kuratori Ardian Isufi i bën artistit Fatmir Miziri, referuar …

Më shumë

Prishtinë do të çelet një muze me vepra të piktorit të madh shqiptar Ibrahim Kodra

Prishtinë muze me vepra të piktorit të madh shqiptar Ibrahim Kodra

Për herë të parë në Prishtinë do të çelet një muze me vepra të piktorit të madh shqiptar Ibrahim Kodra. Lajmi është bërë i ditur nga kreu i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, pas miratimit që Kuvendi Komunal i bëri propozimit që ish-ndërtesa e Bibliotekës “Hivzi Sylejmani” të kthehet në Muze/Galeri/Qendër …

Më shumë

Akademia e Shkencave ndan çmimet vjetore për shkenctarët

Akademia-e-Shkencave, Akademia e Shkencave ndan çmimet vjetore, për shkenctarët, historianet

“Arbërit e Jonit” një studim historik nga profesor Pëllumb Xhufi është vlerësuar nga Akademia e Shkencave me çmimin “Çabej”. Ky është një prej çmimeve të cilat Akademia e Shkencave ka vendosur të ndajë si çmime vjetore për të nxitur shkencetarët të jenë konkurrues dhe inovativë në fushën e kërkimit shkencor. …

Më shumë

“Gangsteri i vogël” fut Shqipërinë rrjetin e distribucionit të filmit europian

"Gangsteri i vogël" fut Shqipërinë rrjetin e distribucionit të filmit europian

Një film hollandez për fëmijë e fut Shqipërinë në hartën e distribucionit të filmit europian. “Gangsteri i vogël” një film i cili rendit disa çmime ndërkombëtare dhe i kushtohet fenomenit të bulizmit do të shfaqet në kinematë shqiptare njëkohshëm me rrjetin e kinemave në Kroaci dhe Maqedoni. Drejtori i Tirana …

Më shumë