KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 62)

Kulturë

Një shkrimtare angleze në gjurmët e “Fijes së Argjendtë”

Një shkrimtare angleze në gjurmët e "Fijes së Argjendtë"

“Fija e argjendtë”(The Silver Thread”), një rrugëtim në zejtarinë ballkanike, është libri i shkrimtares angleze Elizabeth Gowing i paraqitur në COD. Në mjediset e bibliotekës, mes artistëve e mjeshtrave të fushës, përfaqësuesve të trupit diplomatik, autorja ndau përvojën e saj në kërkim të gjurmëve të filigranistëve shqiptarë dhe ballkanas. “Roberti, …

Më shumë

“Cirku Kombëtar”, artistët përplasen me përmbaruesit

"Cirku Kombëtar", artistët përplasen me përmbaruesit

Përmbaruesit dhe artistët e “Cirkut Kombëtar” në Tiranë, janë përplasur sërish të enjten paradite. Artistët nuk kanë lejuar zbatimin e udhërit ekzekutiv, sipas të cilit 409 metra katrore nga hapësira ku është vendosur çadra e cirkut i kalojnë me vendim gjykate një subjekti privat. Kryetari i Sindikatës së Pavarur të …

Më shumë

Imzot Vigano, njeriu që qëndron pas çdo fjale të Papës

Imzot Vigano, njeriu që qëndron pas çdo fjale të Papës

Teksa Papa Francesku nga Vatikani përcjell mesazhin e bashkimit të plotë gradual mes ortodokseve dhe katolikëve nëtakimin mes konfensioneve, Imzot Dario Vigano, prefekti i sekretarisë së Komunikimit të Selisë së Shenjtë ndodhet në Tiranë. Prelati i lartë që po bën evolucion në komunikimin e Vatikanit, dekorohet nga Presidenti i Republikës …

Më shumë