KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 61)

Kulturë

Tre muzikantë shqiptarë dhe Orkestra Simfonike e RTSH në një premierë botërore

Tre muzikantë shqiptarë dhe Orkestra Simfonike e RTSH në një premierë botërore

Një pjesë që merr jetë për herë të parë në skenën shqiptare, ka bërë bashkë 3 muzikantë të shkëlqyer dirigjentin Eno Koço, violinistin Klaidi Sahatçi si dhe pianisten Merita Rexha Tershana. Është Rapsodia Koncertante për Violine, Piano dhe Orkestër nga kompozitori Aleksandër Peçi që vjen si premierë botërore me orkestrën simfonike të …

Më shumë

In Memoriam të at Zef Pllumit

“Mbresëlënës, besimi dhe gëzimi që shprehnin sytë e At. Zef Pllumit pas vuajtjeve dhe qëndresës mbinjerëzore” – kështu e përshkruan takimin me At. Zef Pllumin studjuesja dhe përkthyesja e veprës “Rrno për me tregue” në gjuhën frënge Odile Daniel. “Bujaria, fisnikëria dhe madhështia e shpirtit të tij janë cilësi që …

Më shumë

Përurohet në Tiranë botimit në shqip i librit “Qeverisja e Kinës” i Presidentit Xi Jinping

Përurohet në Tiranë botimit në shqip i librit “Qeverisja e Kinës” i Presidentit Xi Jinping

68-vjetori i themelimit të Republikës Popullore të Kinës si dhe promovimi i botimit në shqip të librit të Presidentit Xi Jinping, “Qeverisja e Kinës” është kremtuar njëkohshëm në Tirane. Në një pritje ku merrnin pjesë Presidenti i Republikes, Ministra, ambasadorë, diplomatë dhe gazetarë, ambasada kineze në Tiranë promovoi në një …

Më shumë