KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 6)

Kulturë

AMA, në mbrojtje të etikës e vlerave të mediave në Shqipëri

AMA, në mbrojtje të etikës e vlerave të mediave në Shqipëri

Autoriteti i Medias Audiovizive, në kuadër të aktiviteteve të saj në mbrojtje të etikës e vlerave të mediave në Shqipëri, mblodhi një tryezë me studiues e specialistë, për të diskutuar “Gjuhën e urrejtjes në mediat audiovizive.” Të krijuarit të një mjedisi mediatik promovues ndaj tolerancës, e respektit për të drejtat …

Më shumë

Çel siparin panairi i 21-të i librit në Tiranë, me temë ‘Leximi’

Ka çelur sot siparin, panairi i librit në Tiranë në edicionin e tij te 21-të. Pothuaj të njëjtat shtëpi botuese, me pjesëmarrje edhe institucionesh, duke përfshirë edhe Kosovën, Maqedoninë, e Malin e Zi, rreth 100 stenda prezantimi. Tema e këtij viti siç vlerësoi zoti Ymeri, është ‘leximi’. Ndërkohë për Kreun …

Më shumë

“Artes” nga Elsa Demo – Ç’vlerë ka një festival filmi ?

Një festival në kulturën globale filmike synon të krijojë kontakt të drejtpërdrejtë me publikun dhe të shfaqë aftësitë e një kritike profesionale. Aty dëgjon zëra të ndryshëm nga bota e të paimagjinueshëm për hapësirën tone mendore e kulturore, por dëgjon edhe gjëra pa vlerë. Pas edicionit të 16-të të Festivalit …

Më shumë

Humori, kjo dashuri e madhe shkodrane. Shënohet 60 vjetori i estradës profesioniste

Përvjetori i 60-të i krijimit të estradës profesionistë të Shkodrës mblodhi në teatrin “Migjeni” emrat e njohur në vite të humorit jo vetem shkodran. Aktorë, regjisorë, këngëtarë, instrumentistë dhe shumë nga spektatorët besnik të estradës Shkodrane sollën në kujtesë dhe duartrokitën ecurinë në 6 dekada te institucionit të humorit shkodranë …

Më shumë

Xhenfize Keko, me një triologji në Cinematekën e Kopenhagenit

2018 do të shënojë një ngjarje të madhe për historinë e kinematografisë shqiptare. Instituti Danez i Filmit, në bashkëpunim me kompaninë filmike SKA-NDAL dhe mbështetjen e Qendrës Kombëtare të Kinematografisë, do te prezantoje ne Cinematekën e Kopenhagës regjisoren e mirënjohur shqiptare të filmave për fëmijë Xhanfise Keko përmes një triologjie. …

Më shumë