KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 49)

Kulturë

Ditët e fundit të njerëzimit në syrin e artistes Deborah Sengl

Ditët e fundit të njerëzimit në syrin e artistes Deborah Sengl

“Minjtë janë të mirë për metafora” thuhet në esenë “Flakadani” shkruar nga shkrimtari austriak Karl Kraus. Mbi këtë thënie satirike dhe veprën e plotë, artistja austriake Deborah Sengl zgjeron fushën e saj të kreativitetit duke na ofruar në ekspozitën e saj “Ditët e fundit të njerëzimit” pikërisht një marsh kontrovers …

Më shumë

“Liria e Shprehjes Online” në vemendje të parlamentit

Media në Shqipëri, IREX: Rënie e ngadaltë, ka nevojë për rritje standartesh profesionale

Këshilli i Evropës në bashkëpunim me Kuvendin e Shqipërisë e nën kujdestarinë e Zv. Kryetares së Kuvendit, Deputetes Vasilika Hysi, organizojne konferencën “Liria e Shprehjes Online”. Ky aktivitet është pjesë e projektit të përbashkët të Këshillit të Evropës dhe Bashkimit Evropian “Përforcimi i Ekspertizës Gjyqësore mbi Lirinë e Shprehjes dhe …

Më shumë

Meta : Miqësia dhe bashkëpunimi mes Shqipërisë dhe Gjermanisë është forcuar e zgjeruar në përmasa të paimagjinueshme

Meta : Miqësia dhe bashkëpunimi mes Shqipërisë dhe Gjermanisë është forcuar e zgjeruar në përmasa të paimagjinueshme

Presidenti Ilir Meta ka vlerësuar se miqësia dhe bashkëpunimi mes Shqipërisë dhe Gjermanisë është forcuar e zgjeruar në përmasa të paimagjinueshme në 30 vjetët e fundit. Këtë vlerësim ai e bëri në ceremoninë e hapjes së ekspozitës së arteve figurative të autores gjermane, Rosemarie Trockel, aktivitet mbajtur në Tiranë në …

Më shumë

RTSH – COPEAM, sfidat e masmedias e projektet për trashëgiminë arkivore

RTSH – COPEAM, sfidat e masmedias e projektet për trashëgiminë arkivore

Me ftesë të RTSH, po mbahet për herë të parë në Tiranë, Mbledhja e Bordit Drejtues të COPEAM, ( Bashkimi i transmetuesve publike te Mesdheut). Shqipëria që nga viti 2004, është anëtare me të drejta të plota e këtij organizmi të përbërë prej 100 përfaqësuesish mediatike, si radiotelevizionet publike, shoqata …

Më shumë