KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 48)

Kulturë

Presidenti Meta pret alpinisten e shquar Flutura – Uta Ibrahimi

Presidenti Meta pret alpinisten e shquar Flutura - Uta Ibrahimi

Presidenti Ilir Meta priti në një takim Flutura – Uta Ibrahimi , shqiptaren e parë që u ngjitë në Everest, majën më të lartë në botë. Në takim mori pjesë edhe zoti Xhimi Begeja, kryetar i Shoqatës Alpino-Turistike “Dajti”.  Zoti Meta diskutoi me ta lidhur me mundësinë e promovimit të alpeve shqiptare, …

Më shumë

Akademia e shkencave i kërkon dialog kryeministrit Rama

Akademia e Shkencave i kërkon dialog kryeministrit Rama

Asambleja e Akademisë së Shkencave ka ndërmarrë një hap vendimtar në lidhje me të ardhmen e komunitetit të shkencëtarëve dhe reformimit. Pas ngerçit me strukturat drejtuese të Akademisë dhe deklaratave të përsëritura të kryeministrit Rama se nuk do të shkrijë fondin nëse Akademia e Shkencave nuk reformohej, asambleja e këtij …

Më shumë