KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 40)

Kulturë

Akademia e shkencave i kërkon dialog kryeministrit Rama

Akademia e Shkencave i kërkon dialog kryeministrit Rama

Asambleja e Akademisë së Shkencave ka ndërmarrë një hap vendimtar në lidhje me të ardhmen e komunitetit të shkencëtarëve dhe reformimit. Pas ngerçit me strukturat drejtuese të Akademisë dhe deklaratave të përsëritura të kryeministrit Rama se nuk do të shkrijë fondin nëse Akademia e Shkencave nuk reformohej, asambleja e këtij …

Më shumë

Grayson Perry, artisti që na tregon si jetojnë britanikët

Grayson Perry, artisti që na tregon si jetojnë britanikët

Si e perceptojnë britanikët konceptin e shijes dhe klasit?! Për ti dhënë përgjigje kësaj pyetje na vjen në ndihmë një prej artistëve me emblematike të skenës së artit britanik e pikërisht Grayson Perry. Përmes ekspozitës “Kotësia e Dallimeve të Vogla”, artisti britanik na sjell me teknikën e tapicerisë klasat shoqërore …

Më shumë