KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 4)

Kulturë

Portali britanik “Stylenest” rekomandon Shqipërinë si vend turistik

“Stylenest”, një portal britanik që i kushtohet stilit të jetesës, modës, kulturës dhe udhëtimeve e rekomandon Shqipërinë si një ndër tre destinacionet e reja që duhet të vizitohen në 2019-ën. Në artikull thuhet se gjithmonë e më tepër njërëzit janë në kërkim të kulturave dhe eksperiencave të reja, duke e …

Më shumë

Artistja bullgare fiton Konkursin Ndërkombëtar të Dirigjentëve

Sot zgjidhen tre finalistët e Konkursit Ndërkombëtar të Dirigjentëve

Një mbrëmje emocionesh dhe arritje artistike do të cilësohej mbrëmja finale e Konkursit Ndërkombëtar të Dirigjentëve. RTSH dhe Orkestra  Sinfonike  e saj kanë përmbyllur me sukses të premten e 8 Marsit një ngjarje të madhe artistike. Një konkurs unik për Shqipërinë, por jo për arenën ndërkombëtare muzikore. Tashmë NRTA Conducting …

Më shumë

Tiranë, Deliana Lazarova nga Bullgaria fiton Konkursin Ndërkombëtar të Dirigjentëve

Në skenën e Universitetit të Arteve në Tiranë është mbyllur të premten Konkursi Ndërkombëtar i Dirigjentëve. Fituese është shpallur dirigjentja Deliana Lazarova nga Bullgaria. Në vendin e dytë derigjenti Endrju Jon Coi, nga Korea e Jugut, dhe të tretin Ju Que nga Kina. Më parë tre finalistet u ngjitën në …

Më shumë

Në RTSh Muzikë sot në orën 19.00 finalja e Konkursit Ndërkombëtar të Dirigjentëve

Sot zgjidhen tre finalistët e Konkursit Ndërkombëtar të Dirigjentëve

Gjysmë finalja e Konkursit Ndërkombëtar të Dirigjentëve ngjiti në skenën e Universitetit të Arteve në Tiranë 10 gjysmëfinalistët. Ata këtë herë kishin një program më të ngjeshur dhe më impenjativ. Të ardhur nga vende, shkolla dhe eksperienca të ndryshme ata sollën njëkohësisht edhe më shumë larmi në këtë konkurs, pse …

Më shumë

Antigona e Sofokliut, vjen nga Jan Anuil, në Teatrin Eksperimental

Antigona e Sofokliut, vjen nga Jan Anuil, në Tatrin Eksperimental

Në pranverën franceze, bashkëpunimi i Ambasadës me Tatrin Eksperimental, sjell Antigonën e Jan Anuil. Personazhe tashmë njerëzore në këtë përshtatje moderne, nëpërmjet regjisë se Andrea Broske.  Tetë aktorë; Laura Nezha, Ervin Bejleri, Romir Zalla, Xhino Musollari, Xhulia Musagalliu, Adriana Tolka, Endri Çela, Klejdi Metaj, sjellin Antigonën Shqiptare në skenë. Atasheu kulturor …

Më shumë