KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 32)

Kulturë

Tragjedia “Makbeth” në Teatrin Kombëtar

Tragjedia "Makbeth" në Teatrin Kombëtar

Regjisori Kledi Kapexhiu ka plotësuar një ëndërr të vjetër mbrëmjen e 9 Marsit në Teatrin Kombëtar; të sjellë në skenën shqiptare për herë të parë një prej tragjedive të famshme shekspiriane “Makbeth”-in. Premiera ishte krejtësisht tjetër gjë përpos teatrit klasik duke tejkaluar pritshmëritë e publikut. Një konceptim regjisorial si film …

Më shumë

Psalm me fill të artë

Çdo centimetër nis si një këngë e shenjtë, frymëzuar nga rrënjët dhe simbolet e etnografisë shqiptare. Një fill i artë që nuk është vetëm metaforë, por edhe mediumi me të cilin artistja e re Egla Memaj na fton të hyjmë në thellësitë e artit të saj. Simbolet shqiptare të cilat …

Më shumë