KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 31)

Kulturë

Nderohen tre emra të shquar të Akademisë Shqiptare

Nderohen tre emra të shquar të Akademisë Shqiptare

Tre figura të shquara të botes akademike shqiptare, por jo vetëm, janë nderuar me tituj nga Universiteti Komplutense i Madridit dhe Shkolla Ndërkombëtare e Shkencave Sociale në Florida në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Kristaq Traja, Gjergj Sinani dhe Aleksandër Muskaj, kanë marrë titujt “Profesor nderi” dhe “Akademik i nderuar” …

Më shumë

Festivali i librit për femijë e të rinj , shkrimtarë e botues flasin mbi qasjet e tyre

Festivali i librit për femijë e të rinj , shkrimtarë e botues flasin mbi qasjet e tyre

A lexojnë fëmijët dhe të rinjtë? Nëse po si janë të orientuar, çfarë lexojnë dhe sa ju përgjigjet cilësia e botimeve. Disa prej këtyre pyetjeve është përpjekur tu japë përgjigje Seminari Ndërkombëtar mbi problemet e botimit të librave për fëmijë. Botues, shkrimtare dhe përkthyes por edhe shumë fëmijë janë epiqendra …

Më shumë

Festivali Letrar për fëmijë dhe të rinj

Letërsia për fëmijë është një nga zhanret më pak të mbështetura dhe të nënvlerësuara në Shqipëri. Pikërisht për nxitjen e leximit dhe krijimit të letërsisë për fëmijë Shtëpia botuese “Dituria”, në bashkëpunim me institucione të tjera kulturore dhe mbështetjen e Creative Europe, organizojnë festivalin e parë ndërkombetar për fëmijë dhe …

Më shumë

Tragjedia “Makbeth” në Teatrin Kombëtar

Tragjedia "Makbeth" në Teatrin Kombëtar

Regjisori Kledi Kapexhiu ka plotësuar një ëndërr të vjetër mbrëmjen e 9 Marsit në Teatrin Kombëtar; të sjellë në skenën shqiptare për herë të parë një prej tragjedive të famshme shekspiriane “Makbeth”-in. Premiera ishte krejtësisht tjetër gjë përpos teatrit klasik duke tejkaluar pritshmëritë e publikut. Një konceptim regjisorial si film …

Më shumë