KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 29)

Kulturë

“Gjurmë zërash”, libër i ish korrespondentit të BBC në Shqip, gazetarit të RTSH Adrian Hoti

"Gjurmë zërash", libër i ish korrespondentit të BBC në Shqip, gazetarit të RTSH Adrian Hoti

Prej vitit 1993 zëri dhe kontributi i gazetarit Adrian Hoti ka shoqëruar dëgjuesit e Radio Shkodrës, RTSH dhe gjigandit britanik BBC në Shqip. Një pjesë të kësaj përvoje 25 vjeçare, atë si korrespondent i BBC në Shqip, Adrian Hoti e solli edhe në formën e shkruar, me botimin biografik ”Gjurmë …

Më shumë

Dr. Entela Komnino nderohet me Çmimin e Mirënjohjes “Dritëro” për librin “E vërteta për Nolin”

Mbrëmja e së premtes në “Ditënetët e librit” në Tiranë ka shënuar çmimin e Dritëroit për publicisten Entela Komnino. Ka qenë libri “E vërteta për Nolin” ai që pas shumë vite hulumtimesh për një emër të madh shqiptar si Fan Noli, e çmoi me një emër tjetër të madh si …

Më shumë

Ambasadori Lu për të rinjtë shqiptarë që synojnë të studiojnë në Universitetet Amerikane

Të rinjtë shqiptarë të cilët synojnë të ndjekin studimet e larta në një nga universitetet e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, u është dhënë sot mundësia të njihen me programet e studimit, degët dhe avantazhet që ofrojnë këto institucione të arsimit të lartë .Gjithçka është bërë e mundur nëpërmjet Panairit …

Më shumë

NJOFTIM – FESTIVALI I 57-TË I KËNGËS NË RTSH

Radio Televizioni Shqiptar fton të gjithë krijuesit dhe interpretuesit të marrin pjesë në konkurim për të qënë pjësëmarrës në Festivalin e 57 të Këngës. Përzgjedhja e këngëve pjesmarrëse do të kryhet nga komisioni i seleksionimit të këngëve në bazë të dëgjimit të tyre. Konkurrentët duhet të dorëzojnë pranë stafit të …

Më shumë

Bruçaj uron Ramazanin

Bruçaj uron Ramazanin

Të mërkurën besimtarët myslymanë shqiptarë i bashkohen mbarë botës myslymane që nis Muajin e Madhëruar të Ramazanit, një nga ngjarjet më të rëndësishme të kalendarit të fesë myslymane. Kryetari i Komunitetit Myslyman Shqiptar Skënder Bruçaj, me këtë rast uroi të gjithë besimtarët që devotshmëria, përkushtimi dhe sakrifica ti shoqëroje ata …

Më shumë

Artistët shqiptarë në Kuvend për Teatrin Kombëtar

Basha: Rama të tërheqi ligjin për teatrin ndryshe pasojat do të jenë të paparashikueshme

Në komisionin parlamentar të medias përfaqësues të sindikatave të artistëve, risollën kërkesën për të mos shembur godinën e Teatrit Kombëtar. Sipas tyre argumentet me të cilat po justifikohet shembja, nuk qëndrojnë ndërsa arsyet e lënies së godinës së këtij Teatri deri në degradim janë të dyshimta. Pavarësisht debateve sipas deputetit të …

Më shumë