KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 21)

Kulturë

Dekretohet ligji, së shpejti regjistri për mësuesit shqiptarë në diasporë

Presidenti Ilir Meta ka dekretuar ligjin "Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin Nr. 69/2012 për sistemin arsimor parauniversitar në Republikën e Shqipërisë". Në këtë ligj janë përfshirë propozimet e parashtruara në "Strategjinë e re për Diasporën". Sipas ligjit Ministria e Arsimit do të krijojë regjistrin shtetëror të mësuesve të gjuhës dhe kulturës shqiptare jashtë vendit dhe do të pajisë me certifikatë nxënësit pas përfundimit të programit.

Presidenti Ilir Meta ka dekretuar ligjin “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin Nr. 69/2012 për sistemin arsimor parauniversitar në Republikën e Shqipërisë”. Në këtë ligj janë përfshirë propozimet e parashtruara në “Strategjinë e re për Diasporën”. Sipas ligjit Ministria e Arsimit do të krijojë regjistrin shtetëror të mësuesve të …

Më shumë

Vuthaj mirëpret 22 grupe folklorike shqiptare

Vuthaj mirëpret 22 grupe folklorike shqiptare

Në Vuthaj të Plavë-Gucisë për 3-ditë rresht u organizua Festivali Folklorik Mbarëkombëtar, në dhe tubimi i përvitshëm “Mirë se vini në Alpet Shqiptare 2018”. Në këtë aktivitet u prezantuan 22 ansamble dhe grupe nga Shqipëria, Kosova, Mali i Zi dhe Diaspora u prezantuan në festivalin e përvitshëm folklorik mbarëkombëtar, në …

Më shumë

“Tinguj Kinemaje”

TINGUJ KINEMAJE – Viti 2018 i shpallur si Vit i Skënderbeut, do të dhurojë për shqiptarët aktivitete të ndryshme  kulturore dhe historike dedikuar figurës heroike kombëtare shqiptare, Gjergj Kastriot Skënderbeu. Frymëzuar nga ky vit historik, instrumentistë nga Orkestra Simfonike e Radio Televizionit Shqiptar, bëhen bashkë për të dhuruar emocione dhe …

Më shumë

Sesioni shkencor: Skënderbeu Heroi Kombëtar i Shqiptarëve

Së shpejti premiera botërore Simfonia “Skënderbeu”, ekskluzivitet i RTSH-së

Është mbajtur në Lezhë sesioni shkencor “Gjergj Kastrioti-Skënderbeu- Hero Kombëtar i Shqiptarëve”. I organizuar nga Shoqata “Trojet e Arbrit” me qendër në Prishtinë, sesioni arriti të mbledhë mbi 60 referues shkencorë me tema të ndryshme, por edhe shumë miq dhe të ftuar. Pjesëmarrësit ishin nga e gjithë hapësira mbarkombëtare shqiptare, …

Më shumë