KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 2)

Kulturë

CMG-ja sjell koncertin e madh të Festës së Pranverës për shikuesit në mbarë botën

4 shkurti është dita e fundit e vitit 2018 sipas kalendarit hënor kinez. Nga ora 20 filloi transmetimi i drejtpërdrejtë i koncertit të madh të Festës së Pranverës të CMG-së (Grupi Mediatik i Kinës), që përbëhet nga dhjetëra shfaqje, si numra magjie, valle, këngë, kongfu, opera kineze etj. Koncerti ka …

Më shumë

Nis gara për tre anëtarët e Këshillin Drejtues të RTSH

Nis gara për tre anëtarët e Këshillin Drejtues të RTSH

Komisioni i Medias në Kuvendin e Shqipërisë zhvilloi të hënë seancën dëgjimore me kandidatët për plotesimin e 3 vendeve të lira në Këshillin Drejtues të Radio Televizionit Shqiptar, pas mbarimit të mandateve katërvjeçare të tre anëtarëve të këtij këshilli të zgjedhur prej Kuvendit. Në garë për zëvëndësimin e tyre janë …

Më shumë

Bashkia e Lushnjes kërkon: Dita e Kongesit të Lushnjes të shpallet festë kombëtare!

Këshilli bashkiak në Lushnje i ka propozuar, Këshillit të ministrave dhe Kuvendit të Shqipërisë, shpalljen si ditë feste kombëtare, datën 21 janar 1920, ditën kur u mblodh kongresi. Në një seancë të jashtëzakonshme, 41 anëtarët e këtij këshilli bashkuan votat dhe një zëri votuan që propozimi të bëhet realitet në …

Më shumë

Përfundon rikonstruksioni i Urës 200 vjeçare të Kordhocës

Përfundon rikonstruksioni i Urës 200 vjeçare të Kordhocës

Ura e Kordhocës, mrekullia 200 vjeçare, sipas historianëve është ndërtuar rreth vitit 1820 dhe në atë kohë ishte nyja kryesore lidhëse për tre qytete, Gjirokastrën, Libohovën dhe Janinën, ndërsa aktualisht njihet si e vetmja nyje lidhëse në luginën e Drinos. Konstruksioni i gërshetuar me stilin e arkitekturës orientale osmane, tre …

Më shumë