KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 12)

Kulturë

Së shpejti premiera botërore Simfonia “Skënderbeu”, ekskluzivitet i RTSH-së

Së shpejti premiera botërore Simfonia “Skënderbeu”, ekskluzivitet i RTSH-së

Në kuadër të organizimit të veprimtarive të “Vitit Mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit – Skënderbeut”, RTSH (Radio Televizioni Shqiptar) porositi një vepër epike për këtë ngjarje. Nëpërmjet një konkursi publik u përzgjodh simfonia epope e kompozitorit Aleksandër Peçi, titulluar pikërisht “ Skënderbeu”. Kjo një vepër e madhe muzikore në 10 kohë, …

Më shumë

“Tok-Tok 2019” – RTSH troket në dyert e shqiptarëve me programin e madh të Vitit të Ri 2019

Një program krejt i veçantë që mban firmën prestigjoze të Pëllumb Kullës si autor, një thesar i humorit shqiptar, të cilin e konservoi në vitet e gjata të emigrimit duke e pasuruar me atë që takoi jashtë kufinjve. Autor i disa librave me humor amerikan, rus, ebre, ballkanas etj. E …

Më shumë

Michelle Obama, publikon autografinë e shumëpritur “Becoming”

Michelle Obama, avokatja dhe ish Zonja e parë amerikane ka nxjerre ne treg autobiografinë e shumëpritur me titull “Becoming”. Në këtë autobiografi rrëfehet shumë rreth marrëdhënies private mes Michelle dhe ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara, Barack Obama. Në autobiografinë e saj Michelle rrëfen se si ky çift ka arritur t’i …

Më shumë

AMA, në mbrojtje të etikës e vlerave të mediave në Shqipëri

AMA, në mbrojtje të etikës e vlerave të mediave në Shqipëri

Autoriteti i Medias Audiovizive, në kuadër të aktiviteteve të saj në mbrojtje të etikës e vlerave të mediave në Shqipëri, mblodhi një tryezë me studiues e specialistë, për të diskutuar “Gjuhën e urrejtjes në mediat audiovizive.” Të krijuarit të një mjedisi mediatik promovues ndaj tolerancës, e respektit për të drejtat …

Më shumë

Çel siparin panairi i 21-të i librit në Tiranë, me temë ‘Leximi’

Ka çelur sot siparin, panairi i librit në Tiranë në edicionin e tij te 21-të. Pothuaj të njëjtat shtëpi botuese, me pjesëmarrje edhe institucionesh, duke përfshirë edhe Kosovën, Maqedoninë, e Malin e Zi, rreth 100 stenda prezantimi. Tema e këtij viti siç vlerësoi zoti Ymeri, është ‘leximi’. Ndërkohë për Kreun …

Më shumë

“Artes” nga Elsa Demo – Ç’vlerë ka një festival filmi ?

Një festival në kulturën globale filmike synon të krijojë kontakt të drejtpërdrejtë me publikun dhe të shfaqë aftësitë e një kritike profesionale. Aty dëgjon zëra të ndryshëm nga bota e të paimagjinueshëm për hapësirën tone mendore e kulturore, por dëgjon edhe gjëra pa vlerë. Pas edicionit të 16-të të Festivalit …

Më shumë