KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 11)

Kulturë

Radio Tirana, 80 vjet histori. RTSH  organizon Simpoziumin Shkencor “Përshtatja e transmetuesit publik në erën e internetit”.

Në kuadër të 80-të vjetorit të krijimit të Radio Tiranës, RTSH  organizon Simpoziumin Shkencor “Përshtatja e transmetuesit publik në erën e internetit”. Në bashkëpunim me Departamentin e Gazetarisë dhe Komunikimit në Universitetin e Tiranës dhe Radio Televizionit Shqiptar, më datë 20 nëntor 2018, në pritje të përvjetorit të 80-të të …

Më shumë

Ekspozita “Rituali Fotografik i Marubit” në Trienalen e Milanos

Shqipëria u prezantua në Trienalen e Milanos me Ekspoziten “Rituali Fotografik”, me foto negative të Muzeut Kombëtar të Fotografisë Marubi kuruar nga Zef Paci. Ministrja e kultures, Mirela Kumbaro, shoqëruar nga arkitekti, Stefano Boeri, ne celje të kësaj ekspozite vlerësoi se shenjtëria e artit të fotografisë së asaj kohe, flet …

Më shumë

Arti shqiptar në Vatikan, “Të bashkuar në muzikë dhe kujtimin e Skënderbeut”

Arti shqiptar në Vatikan

Një audiencë e veçantë qytetare shqiptare me përfaqësues të shtetit dhe shoqërisë, të besimeve fetare në Shqipëri, intelektualë e artistë do të jepet nesër nga Papa Françesku Vatikan. Burimet shqiptare të informacionit bëjnë të ditur se i pranishëm do të jetë kardinali i vetëm shqiptar Ernest Simoni, si dhe përfaqësuesit …

Më shumë

Meta vlerëson Kongresin e Manastirit në 110 vjetorin e mbajtjes së tij

Meta vlerëson Kongresin e Manastirit në 110 vjetorin e mbajtjes së tij

Presidenti Ilir Meta ka vlerësuar Kongresin e Manastirit, i cili 110 vjet më parë njësoi përdorimin e alfabetit të gjuhës shqipe. “Pa Kongresin e Manastirit do të kishte qenë e vështire edhe shpallja e Pavarësise së Shqipërisë” shprehet zoti Meta i cili ndodhet në Manastir për të përkujtuar këtë ngjarje. …

Më shumë