KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 107)

Kulturë

Festa e verës në Japoni

Festa e verës në Japoni

Japonia shënoi fillimin e verës me festivalin tradicional Gion. Qyteti ku përqëndrohen festimet është Kiotoja, ku rrugët ofrojnë për 10 ditë shfaqje shumëngjyrëshe dhe shpalosin traditën e vjetër japoneze. E veçanta e festivalit është tërheqja nëpër rrugë e 23 karrocave në të cilat qëndrojnë personazhe të veshura me rroba popullore …

Më shumë

Kumbaro në Konferencën e Ambasadorëve: Të intensifikohet diplomacia kulturore

Kumbaro në Konferencën e Ambasadorëve: Të intensifikohet diplomacia kulturore

Diplomacia kulturore hyn për herë të parë në axhendën e Konferencës së Ambasadorëve. Ministrja e kulturës Mirela Kumbaro në panelin e kësaj konference, theksoi se detyra e promovimit të një imazhi të favorshëm jashtë vendit i takon tradicionalisht diplomacise kulturore. Roli i kulturës në përmirësimin apo promovimin e imazhit të …

Më shumë

Durrës,Busti i Fan Nolit vendoset para kishës ortodokse Shën Asti dhe Apostull Pavli

Busti i Fan Nolit është vendosur përpara kishës ortodokse Shën Asti dhe Apostull Pavli në qytetin e Durrësit. Në një ceremoni jo shumë dinjitoze për figurën e shquar të kombit shqiptar, kanë marrë pjesë përfaqësues të pushtetit vendor, kishës Autoqefale Ortodokse si dhe përfaqësues të shoqatës “Foleja Kombëtare Shqiptare”. Kryetarja …

Më shumë