KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 104)

Kulturë

100 vjet gërmime të arkeologëve italiane dhe shqiptarë në Muzeun Historik Kombëtar

Një mori zbulimesh arkeologjike në Shqipëri kanë ardhur si rezultat i bashkepunimit mes arkeologëve shqiptare dhe atyre italiane. Këto ekspedita të përbashkëta kanë nisur që në fund të shekullit të 19-të dhe pavionet e arkeologjisë në Muzetë e Tiranës, Gjirokastrës dhe Durrësit e tregojnë më së miri këtë. Janë të …

Më shumë

Saimir Pirgu në Bolshoi

Saimir Pirgu në Bolshoi

Tenori Saimir Pirgu po rrugëton me sukses në promovimin e albumit te tij “Il mio Canto”. Ndërsa aktualisht ndodhet në Paris për përgatitjen e koncertit të tij në “Teatre du Chatelet”, në kuadër të turit të tij botëror një tjetër skenë e madhe po përgatitet ta presë e pikërisht teatri …

Më shumë