KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë (Faqe 102)

Kulturë

Promovohet libri me novela “Embriologji”, fitues i çmimit “Kadare” 2016

Larguar që prej vitit 1991 nga Shqipëria, fillimisht për në Austri, e më pas në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Shkëlqim Çela rikthehet në Tiranë si shkrimtar dhe fitues i çmimit “Kadare”, dhënë nga Universiteti Europian i Tiranës. “Embriologji” është libri i tij i fundit që i dhuroi këtë çmim, …

Më shumë

“IDEALE DHE VEPRA ARTI” në Galerinë Kombëtare të Arteve

Më datën 24 qershor 2016, ora 19.00, Galeria Kombëtare e Arteve dhe Muzeu Ludwig – Muzeu i Artit Bashkëkohor, Budapest kanë kënaqësinë të prezantojnë për publikun ekspozitën “IDEALE DHE VEPRA ARTI / Një përzgjedhje veprash nga koleksioni i Muzeut Ludwig, Budapest”. Ekspozita vjen si rezultat i një bashkëpunimi të vazhdueshëm …

Më shumë

Mina dhe Adriano Celentano rikthehen pas 18-vitesh me albumin e tyre të ri

Mbërrin në vjeshtë albumi që rikthen dyshen e njohur italiane Mina dhe Adriano Celentano. Albumi do të përmbaje këngë të reja, të cilat janë regjistruar tashmë nga artistët. Është fjala për një projekt multimedial, modern, ashtu siç e kërkon koha, shkruajnë mediat italiane. Një projekt që vetëm Mina dhe Celentano …

Më shumë