KRYEFAQJA » LAJME » Kulturë

Kulturë

Orkestra Simfonike e RTSH shfaq në Berat koncertin “Tinguj kinemaje”

Orkestra Simfonike e RTSH shfaq në Berat koncertin "Tinguj kinemaje”

Qyetarët beratas kanë përjetuar mbrëmjen e së hënës emocione të veçanta nëpërmjet muzikës së filmave më të njohur shqiptar, por dhe të huaj.  Mbrëmja artistike është ngjizur bukur me freskinë dhe pamjen që ofroi nga pedonalia e qytetit lagja muzeale “Mangalem”. Për më tepër se një orë qytetarët, por dhe vizitorë …

Më shumë

Punimet e TAP-it zbulojnë një vendvarrim masiv në zonën e Korçës

Punimet e TAP-it zbulojnë një vendvarrim masiv në zonën e Korçës

Punimet për ndërtimin e Gazsjellësit Transadriatik Pipeline, TAP, kanë nxjerrë në dritë një sit shumë të rëndësishëm arkeologjik në zonën e Korçës. Arkeologët që po punojnë prej një viti në këtë zonë, thonë se është zbuluar një vendvarrim masiv që daton që në periudhen neolitike e deri në shekullin e …

Më shumë

Dekretohet ligji, së shpejti regjistri për mësuesit shqiptarë në diasporë

Presidenti Ilir Meta ka dekretuar ligjin "Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin Nr. 69/2012 për sistemin arsimor parauniversitar në Republikën e Shqipërisë". Në këtë ligj janë përfshirë propozimet e parashtruara në "Strategjinë e re për Diasporën". Sipas ligjit Ministria e Arsimit do të krijojë regjistrin shtetëror të mësuesve të gjuhës dhe kulturës shqiptare jashtë vendit dhe do të pajisë me certifikatë nxënësit pas përfundimit të programit.

Presidenti Ilir Meta ka dekretuar ligjin “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin Nr. 69/2012 për sistemin arsimor parauniversitar në Republikën e Shqipërisë”. Në këtë ligj janë përfshirë propozimet e parashtruara në “Strategjinë e re për Diasporën”. Sipas ligjit Ministria e Arsimit do të krijojë regjistrin shtetëror të mësuesve të …

Më shumë

Vuthaj mirëpret 22 grupe folklorike shqiptare

Vuthaj mirëpret 22 grupe folklorike shqiptare

Në Vuthaj të Plavë-Gucisë për 3-ditë rresht u organizua Festivali Folklorik Mbarëkombëtar, në dhe tubimi i përvitshëm “Mirë se vini në Alpet Shqiptare 2018”. Në këtë aktivitet u prezantuan 22 ansamble dhe grupe nga Shqipëria, Kosova, Mali i Zi dhe Diaspora u prezantuan në festivalin e përvitshëm folklorik mbarëkombëtar, në …

Më shumë