KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 99)

Ekonomi

TAP hyn në fazë intensive

Shqipëria do të rrisi ndjeshëm të ardhurat nga TAP

Punimet për ndërtimin e gazsjellësit TAP kanë hyrë në fazën intensive të shtrimit të tubacioneve përgjatë gjurmës së projektit në territorin e Shqipërisë. Ndërkaq kanë përfunduar 92 përqind e punimeve për rrugët ndihmëse dhe urat; 56 ërqind e tubave janë dorëzuar ndërsa pjesa tjetër po mbërrin në Portin e Durrësit; …

Më shumë

Mblidhet Këshilli i Investimeve

keshilli i investimeve, milva ekonomi, bujqesi, mbledhje, investime, lajme ekonomi

Të enjten pasdite nën drejtimin e Ministres Milva Ekonomi u mblodh Këshilli i Invetimeve. Mbledhja kishte qëllim diskutimin e aksesit në shërbimet financiare në sektorin e bujqësisë. Ministrja Ekonomi tha se bujqësia dhe agropërpunimi përbën një nga prioritetet e qeverisë dhe angazhimi për ta realizuar këtë akses ka qënë maksimal. Shfrytezimi i duhur …

Më shumë

Rama: EcoTirana, Një ndërmarrje e rëndësishme, krejtësisht e gjelbër

Rama, keqardhje për Klintonin, urime për Trampin

Tirana synon të jetë i pari qytet në vend që të bëjë diferencimin e mbetjeve në burim, duke vendosur kontenierë të ndarë sipas kategorive. Për këtë qëllim Bashkia e Tiranës ka ngritur ndërmarrjen publike EcoTirana në bashkëpunim me bashkinë e Veronës në Itali. Kryetari i Bashkisë Tiranë Erion Veliaj u shpreh: …

Më shumë

Rama i kënaqur nga raporti i Forumit Ekonomik Botëror

Rama i kënaqur nga raporti i Forumit Ekonomik Botëror

Kryeministri Edi Rama ka shprehur kënaqësinë e tij rreth rezultateve të botuar nga Forumi Ekonomik Botëror lidhur me gjendjen e ekonomisë shqiptare. Sipas raportit Shqipëria shënon rritje me 13 pozicione më lart në renditjen globale të konkurueshmërisë ekonomike. “Forumi Ekonomik Botëror nuk është as mafia, as kartel droge, as klient …

Më shumë

Kosovë, vazhdon rimbursimi i konsumatorëve që dorëzojnë kuponat fiskalë

Kosovë, vazhdon rimbursimi i konsumatorëve që dorëzojnë kuponat fiskalë

Autoritetet tatimore në Kosovë kanë një lajm të mirë për të gjithë ata qyetetarë që mbledhin kuponat fiskale. Rimbursimi i konsumatorëve sipas sasisë së parave të shpenzuara, e dëshmuar kjo përmes kuponeve të mbledhur, do të kryhet për të gjashtën herë në Kosove. Administrata tatimor e Kosovës thotë se me …

Më shumë

Modeli i bashkëpunimit qeveri-privat për zhvillimin e zonave turistike

Bashkëpunimi mes qeverisë, sektorit privat dhe organizatave jofitimprurëse për zhvillimin e zonave të turizmit dhe atyre të biznesit u konsiderua i suksesshëm në një forum që u organizua sot nga Fondacioni Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim. Vlora, Gjirokastra, Tirana, Korça, Kruja, Berati dhe Shkodra, janë edhe zona turistike dhe ekonomike të të …

Më shumë

Në Tiranë mbahet forumi ekonomik shqiptaro-gjerman

Në Tiranë mbahet forumi ekonomik shqiptaro-gjerman

Marrëdhëniet ekonomike mes Shqipërisë dhe Gjermanisë, janë në fokusin e Forumit Ekonomik që po mbahet në Tiranë. Kryeministri Edi Rama ka shprehur kënaqësinë që marrëdhëniet diplomatike dhe më tej ato tregëtare mes dy vendeve kanë avancuar ndjeshëm. “Ardhja në Shqipëri e kancelares Merkel dhe ministrit të Jashtëm Steinmeier tregojnë rëndësinë …

Më shumë

Rritet numri i aplikimeve për regjistrimin e patentave dhe markave

regjistrim, marka, patenta, shpikje

Numri i aplikimeve për regjistrimin e objekteve të Pronësisë Intelektuale në Drejtorinë e Përgjithshme të Patentave dhe Markave eshte rritur me 24 . 8 % gjatë periudhës 1 janar 2016-15 shtator 2016,krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit paraardhës. Ky përmirsim vjen sipas drejtoreshës së drejtorisë së ekzaminimit nga përmirësimi …

Më shumë