KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 98)

Ekonomi

Shoqata e Ricikluesve të Shqipërisë: Kthimi i ligjit në parlament, pjesë e betejave politike

Shoqata e Ricikluesve të Shqipërisë: Kthimi i ligjit në parlament, pjesë e betejave politike

Kthimi në parlament nga presidenti Nishani i ligjit për mbetjet nuk është pritur mirë nga Shoqata e Ricikluesve të Shqipërisë. “Jemi të zhgënjyer që, një çështje me implikim qartësisht vetëm ekonomik, social dhe mjedisor bëhet objekt i betejave politike të radhës ” vlerësohet në një deklaratë të saj. “Në ditët …

Më shumë

Ekonomi në Fier; hapet fabrikë e re fasonerie

milva ekonomi, fier, industri tekstile, ekonomi

Një tjetër investim italian është përuruar në Shqipëri, këtë herë në Fier, në industrinë e tekstileve. Rreth 500 mijë euro janë investuar nga kompania italiane “Etruria”, e cila në Fier do të kryejë prodhimin e materialeve të higjienës shtëpiake me synim edhe tregjet europiane. Biznesmeni Franceskini shprehet: “Ky është thjesht fillimi …

Më shumë

Nobel për Ekonominë, Hart dhe Holmström

Nobel për Ekonominë, Hart dhe Holmström

Amerikano-britaniku Oliver Hart dhe finlandezi Bengt Holmström, janë nderuar sot në Stokholm me Çmimin Nobel për Ekonominë, për teorinë e kontratës. Hulumtimet e tyre zënë një fushë të gjerë zbatimi, nga falimentimi tek e drejta kushtetuese. Fituesit qenë surprizë pasi asnjë prej kandidatëve të projektuar si fitues të mundshëm nuk rezultuan …

Më shumë

OSHEE drejt ndarjes – Bejtja: Brenda vitit ndahet shpërndarja dhe tregtimi

OSHE paralajmëron sanksione kundër dëmtimeve

Brenda këtij viti, Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike do ti ketë të ndara funksionet e tij në dy divizione të mëdha, një për tregtimin e energjisë elektrike dhe një tjetër për shpërndarjen e saj. Zëvëndës ministri i energjisë Ilir Bejtja tha për TVSH se proçesi nuk nënkupton copëzimin në dy ndërmarrje, …

Më shumë

China Everbright Limited pronare e aeroportit ndërkombëtar “Nënë Tereza”

“Nënë Tereza”, rritet numri i udhëtarëve, por edhe i çmimeve

China Everbright Limited, një kompani ndërkombëtare investimesh dhe menaxhimi të aseteve e vendosur në Hong Kong, ka marrë në zotërim 100 përqind të kapitalit aksionar të Tirana International Airport (TIA). Njoftimi është dhënë për mediat nga Rolf Castro-Vasquez, Drejtor i Përgjithshëm Ekzekutiv i TIA-s. “Me kënaqësi njoftojmë një epokë ndryshimi …

Më shumë