KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 90)

Ekonomi

Drafti për financat e qeverisjes vendore “i harruar” nga Ministria e Financave

ministria-e-financave, drafti, mbahet peng, ministri i financave, arben ahmetaj

Ministria e financave po mban peng, prej më shumë se dy vitesh, një nga ligjet më të rëndësishme që lidhet me financat e pushtetit lokal dhe menaxhimin e tyre, draftin për financat e qeverisjes vendore. Ndonëse miratimi i reformës territoriale diktonte si domosdoshmëri shoqërimin e saj me një ligj të …

Më shumë

Kontributet e pensioneve të lira diskutohen në komisionin parlamentar të ekonomisë

Të gjithë ata që janë të vetëpunësuar, në profesione të lira do të paguajnë një mase kontributi të sigurimeve shoqërore dhe shëndetësore sipas zgjedhjes së tyre duke filluar nga paga minimale. Ky akt normativ u diskutua në komisionin e Ekonomisë pa arritur të miratohet për mungesë kuorumi. Një shqetësim i …

Më shumë

Ofeta të reja për punësim në administratën publike

Plani i rekutimit për vitin 2017, parashikon rreth 1100 vende të lira pune në administratën publike, nga të cilët rreth 600 janë për nivel specialistësh. Ministrja e inovacionit dhe adminstratës publike Milena Harito, theksoi se pozicionet e përgjegjësve apo drejtuesve më të lartë do të shërbejnë për promovimin meritokratik, ndërsa …

Më shumë

Bizneset do të inspektohen online

Inspektimi i parë online është kryer sot në një nga bisneset e mëdha të vendit nga inspektoriati qëndror në bashkëpunim edhe me tre Inspektorateve Shtetërore: Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, atë të Punës dhe Shërbimeve Shoqërore dhe të Inspektoriatin e Shëndetësisë. Sipas Inspektorit të Përgjithshëm, Shkëlqim Hajdari kjo mënyrë inspektimi e …

Më shumë

PD : “Heritage Foundation” dëshmon se ekonomia shqiptare ka pësuar regres vitet e fundit

PD : "Heritage Foundation" dëshmon se ekonomia shqiptare ka pësuar regres vitet e fundit

PD e opozitës shprehu shqetësimin se ekonomia e vendit po shënon rënie. Një prej një prej ekspertëve të saj të ekonomisë Besart Kadia, tha se raporti i fundit i “Heritage Foundation” dëshmon se ekonomia shqiptare ka pësuar regres vitet e fundit. “Si pasojë e paaftësisë dhe korrupsionit të Qeverisë, vendi …

Më shumë

Buxhuku : “ Te krijohet një ent rregullator për energjinë”

Cmimi, gazi i lengshem, rritet cmimi, ent rregullator i energjise,

Rritja për të tretën herë brenda dy muajsh e çmimit të gazit të lëngshëm për automjetet sipas administratorit të përgjithshëm të konfindustrias, Gjergj Buxhuku, dikton si domosdoshmëri ngritjen e një enti të posaçëm për tregun e karburanteve. “Do të ishte e arsyeshme qe së pari, tregu i karburantëve të vihej nën …

Më shumë