KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 9)

Ekonomi

“Telekom Albania” do të kalojë në pronësi të kompanisë bullgare “Albania Telecom Invest AD”

"Telekom Albania" do të kalojë në pronësi të kompanisë bullgare "Albania Telecom Invest AD"

Kompania e telefonisë së lëvizshme “Telekom Albania” i është shitur për 50 milion euro kompanisë bullgare “Albania Telecom Invest AD”. Njoftimi është bërë publik nga kompania greke OTE, pjesë e grupit Deutsche Telekom, e cila kontrollon kompaninë shqiptare Telekom Albania. “Telekom Albania” do të kalojë në pronësi të kompanisë bullgare …

Më shumë

Sejko: Shqipëria po përjeton një rimëkëmbje të qëndrueshme ciklike

Sejko: Shqipëria po përjeton një rimëkëmbje të qëndrueshme ciklike

Guvernatori i BSH Gent Sejko vlerëson se Shqipëria po përjeton një rimëkëmbje të qëndrueshme ciklike, me rritje të përshpejtuar gjatë tre viteve të fundit, duke e afruar ekonominë vendase drejt ekuilibrit. Ai e bëri këtë deklaratë në Forumin për vendet e Evropës Qendrore dhe Lindore, të organizuar nga “Euromoney” që …

Më shumë

ARSH: Ndërtimi i rrethrrotullimit Shqiponja, 6 operatorë në garë

PD : Projekti i rrethrrotullimit Shqiponja, duhet të anullohet

Në përgjigje të interesimit të medias dhe në kuadër të transparencës ndaj opinionit publik, Autoriteti Rrugor Shqiptar informon se ditën e sotme në ora 11:00 ka përfunduar afati për dorëzimin e ofertave në garën për procedurën e “Rehabilitimi i segmentit rrugor mbikalimi pallati me shigjeta rrethrrotullimi Shqiponja, Loti 1”. Pas …

Më shumë

“”Përkthimi” i rritjes ekonomike në mirëqënie”, libër i Prof. Kosta Barjaba

""Përkthimi" i rritjes ekonomike në mirëqënie", libër i Prof. Kosta Barjaba

Rritja e ekonomike dhe ndikimi i saj në mirëqënien e një vendi, është ndër temat më të diskuruara prej vitesh sot në botë. Në Shqipëri profesor Kosta Barjaba, duke ju referuar këtyre debateve, sjell së fundit librin “”Përkthimi” i rritjes ekonomike në mirëqënie”.Sipas tij ai bazohet në rimodelimin e sistemit …

Më shumë

Raporti i BSH: “Bizneset mbajnë pjesën e Luanit, individët më pak të kredituar”

Bankat në Shqipëri financojnë më tepër bizneset se sa individët. Ndryshe nga vendet e rajonit, në Shqipëri, kredia për biznese përbën pjesën më të madhe të portofolit të kredisë ne sektorin privat. Raporti i fundit i Bankës së Shqipërisë për kreditimin vlerëson se huaja për biznese arrin në rreth 23.2% …

Më shumë