KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 80)

Ekonomi

Divjakë, ambientalistët kundër kompleksit gjigand turistik

Divjakë, ambientalistët kundër kompleksit gjigand turistik

Shoqatat mjedisore në Shqipëri janë shprehur kategorikisht kundër ndërtimit të një kompleksi turistik prej 3342 hektarësh, në Parkun Kombëtar Divjakë – Karavasta. Në një konferencë të posaçme në këtë zonë, pjesmarrësit e cilësuan atë si “një veprim kriminal” që i bëhet një prej zonave të mbrojtura me ligj në vend. …

Më shumë

Qeveria fal gjobat dhe kamatvonesat për kontributet e papaguara të sigurimeve shoqërore

ISSH: Të hënën nis shpërndarja e shpërblimit të festave të fundvitit

Qeveria shqiptare ka vendosur tu fali subjekteve të ndryshme gjobat dhe kamatvonesat për kontributet e papaguara të sigurimeve shoqërore. Kjo do t’i kushtojë buxhetit të shtetit rreth 15 miliardë lekë. Kreu i ISSH Astrit Hado tha se kusht për përfitimin e kësaj faljeje është shlyerja e principalit të kontributeve të …

Më shumë

Dhoma e tregtisë përshëndet marrëveshjen politike PS-PD

Arritja e marrëveshjes mes forcave politike është përshëndetur nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë . Për Nënkryetarin e kësaj dhome , Arben Shkodra për katër muaj me radhë, bllokimi i dialogut politik dhe bojkoti parlamentar, krijoi një situatë shqetësuese për sipërmarrjen shqiptare. Vëmendja e politikes duhet të kthehet tashmë te …

Më shumë

Vendet e Evropës Juglindore, synojnë veprime konkrete për të përshpejtuar bashkëpunimin

Vendet e Evropës Juglindore, synojnë veprime konkrete për të përshpejtuar bashkëpunimin

Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (KBR) organizoi të hënën panelin “Një rajon, një ekonomi – lidhje dhe potenciale” në Forumin e Biznesit të Sarajevës 2017. Dragana Gjurica, Eksperte e Lartë e KBR për Konkurrueshmërinë, tha se integrimi ekonomik i Evropës Juglindore është një rrugë e sigurt për integrimin në BE. “Bashkëpunimi …

Më shumë