KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 8)

Ekonomi

Çavushoglu në Tiranë me synimin rritjen e shkëmbimeve ekonomike mes Turqisë dhe Shqipërisë

Çavushoglu në Tiranë me synimin rritjen e shkëmbimeve ekonomike

Ministri i Jashtëm i Turqisë Mevlut Çavushoglu i cili që prej të enjtes pas dite gjendet në Tiranë, ka nisur takimet me zyrtarët e lartë të shtetit shqiptar me synimin rritjen e shkëmbimeve ekonomike. “Për marrëdhëniet ekonomike do të punojmë vazhdimisht. Kemi marrëdhënie shumë të ngushta me kryeministrin e Shqipërisë …

Më shumë

Forumi Ekonomik, Shqipëria dhe Estoni synojnë rritjen e bashkëpunimit

Bashkëpunimi tregëtar mes Shqipërisë dhe Estonisë është akoma në nivele modeste, dhe për të rritur më shumë këtë bashkëpunim, është zhvilluar në Tiranë forumi i biznesit mes dy vendeve. Sektorët prioritarë të ekonomisë shqiptare për të cilat sipërmarrësit estonezë shfaqen interes janë: sektori i teknologjisë së informacionit, ai i agrokulturës dhe …

Më shumë

Meta : Më shumë përpjekje në luftën e shoqërisë për të zhdukur varfërinë

Meta : Më shumë përpjekje në luftën e shoqërisë për të zhdukur varfërinë

Në Ditën Ndërkombëtare të Zhdukjes së Varfërisë, presidenti Ilir Meta tha se kjo plage e madhe e njerëzimit duhet të na shërbejë si një reflektim dhe “kambanë alarmi” për të gjithë, për më shumë përpjekje në luftën e shoqërisë tonë moderne. Zoti Meta e bëri deklaratën e tij ndërsa vizitoi …

Më shumë

Dilemat e investimeve pubilke, në #Përballë Damian Gjiknuri

Dilemat e investimeve pubilke, në #Përballë Damian Gjiknuri

Shqipëria ka 440 kilometra linjë bregdetare, me kushte shumë të favorshme për transportin detar, por transporti detar mes qyteteve të Shqipërisë mungon. Shqipëria ka 406 kilometra linjë hekurudhore, por sot ka më shumë lokomotiva se vagonë. Udhëtimi me tren është më shumë kujtim i viteve të shkuara. Shqipëria e pasur …

Më shumë

Ministrja e Shtetit Sonila Qato vijon takimet me sipërmarrësit për investime

Ministrja e Shtetit Sonila Qato vijon takimet me sipërmarrësit për investime

Me qëllim njohjen në terren të investimeve kryesore në vend, të problematikave dominuese të çdo sipërmarrësi , ministrja e shtetit Sonila Qato ka vijuar takimet me sipërmarrësit që kanë planifikuar investime të reja apo operojnë në sektorë që preken nga ndryshimet që do të sjellë paketa e re fiskale. Ministrja …

Më shumë