KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 70)

Ekonomi

Gjiknuri : Investimet pjesë e rivitalizimit të infrastrukturës energjitike

Punimet që po kryhen për rinovimin e rrjetit elektrik në zonën e Laprakës jane inspektuar nga Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri shoqëruar nga Administratori i Operatorit të Shpërndarjes Adrian Çela . Këto punime sipas Çelës zëvëndësojnë linjen e vjetër 6 kV duke u zëvendësuar me atë të re …

Më shumë

Peleshi: Furtunë për sigurinë ushqimore

Peleshi: Furtunë për sigurinë ushqimore

Në emisionin Përballë të gazetarit Lutfi Dervishi në RTSH, ministri i ri i Bujqësisë, Niko Peleshi pranon se siguria ushqimore në Shqipëri është në nivele të dobta. ” Sistemi ynë i sigurisë ushqimore pikon. …dhe vende-vende edhe rrjedh” tha ai. Ministri Peleshi e sheh problemin tek mënyra e funksionimit të sistemit, ndërsa paralajmëron …

Më shumë

Administrata tatimore thyen rekorde në të hyrat fiskale për tetë mujorin

Administrata tatimore thyen rekorde në të hyrat fiskale për tetë mujorin

Administrata tatimore ka shënuar rezultate në rritje të administrimit fiskal. RTSH ka siguruar treguesit e konsoliduar të të ardhurave fiskale për tetë muajt e parë të vitit, tregues që e klasifikojnë këtë administratë si më të angazhuarën në respektimin ligjor të të hyrave fiskale. Shifrat, tregojnë se tejkalimet janë bërë …

Më shumë

Dyqanet e bukës të heqin qeset plastike, tjetër nismë e Bashkisë së Tiranës

Abuzim i dyfishtë me bukën e përditshme, kush përgjigjet?

Bashkia e Tiranës ka hedhur një tjetër hap të rëndësishëm për të çuar drejt zeros përdorimin e qeseve plastike në tregjet e qytetit. Gjashtë muaj më parë ajo arriti një marrëveshje me supermarketet për të kaluar me pagesë përdorimin e qeseve. Sipas kryetarit të bashkisë Erion Veliaj, rezultati ishte reduktimi …

Më shumë

Mikrofinancat shqiptare, një mundësi e mirë kreditimi për ata që nuk kanë një llogari bankare

Mikrofinancat shqiptare, një mundësi e mirë kreditimi për ata që nuk kanë një llogari bankare

Mikrofinanca shqiptare dallohet nga karakteristika e saj unike në shërbim të sipërmarrjes së lirë. Institucionet e mikrofinancës kanë injektuar në ekonominë shqiptare më shumë se një miliardë dollar, duke ndikuar jodrejpërdrejt në punësimin e të paktën 500 mijë personave në Shqipëri. Sot këto institucione shënojnë me shumë se 240 degë …

Më shumë

Qeveria Shqiptare do të eleminojë praktikat e shmangjes së taksave

Qeveria Shqiptare do të eleminojë praktikat e shmangjes së taksave

Një skemë relativisht e re e shmangies ndaj taksave, është përhapur gjerësisht vitet e fundit, duke shfrytëzuar hapësirat ligjore. Individë me paga të larta regjistrohen si persona fizikë, (biznes i vogël) dhe faturojnë kompanitë që ata punojnë, në mënyrë që të shmangin tatimin mbi të ardhurat personale, që për pagat …

Më shumë