KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 62)

Ekonomi

Parlamenti i parë Rural, zhvillimi i bujqësisë faktor për zhvillimin ekonomik

Nën kujdesin e kryetarit të kuvendit, Gramoz Ruçi realizohet parlamenti i parë rural shqiptar. Parlamenti do të zhvillohet për disa ditë rradhazi ku në fokus ka zhvillimin rural për zgjidhjen e problematikave të ndryshme që hasin fermerët. Rektori i Universitetit Bujqësor të Tiranës, Bahri Musabelliu tha se parlamenti ka në …

Më shumë

Sistemi Bonus – Malus në ligjin e ri për sigurimin e detyrueshëm motorik

Një projektligj i ri për sigurimin e detyrueshëm motorik është hartuar nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare dhe pritet të kalojë në kuvend. Sipas Drejtorit të Përgjithshëm Ekzekutiv të këtij autoriteti Ervin Koçi, ky projektligj do të sjellë edhe zbatimin e sistemit Bonus-Malus. Kjo skemë  do të favorizoje të gjithë drejtuesit …

Më shumë

Gjiknuri : Investimet pjesë e rivitalizimit të infrastrukturës energjitike

Punimet që po kryhen për rinovimin e rrjetit elektrik në zonën e Laprakës jane inspektuar nga Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri shoqëruar nga Administratori i Operatorit të Shpërndarjes Adrian Çela . Këto punime sipas Çelës zëvëndësojnë linjen e vjetër 6 kV duke u zëvendësuar me atë të re …

Më shumë

Peleshi: Furtunë për sigurinë ushqimore

Peleshi: Furtunë për sigurinë ushqimore

Në emisionin Përballë të gazetarit Lutfi Dervishi në RTSH, ministri i ri i Bujqësisë, Niko Peleshi pranon se siguria ushqimore në Shqipëri është në nivele të dobta. ” Sistemi ynë i sigurisë ushqimore pikon. …dhe vende-vende edhe rrjedh” tha ai. Ministri Peleshi e sheh problemin tek mënyra e funksionimit të sistemit, ndërsa paralajmëron …

Më shumë

Administrata tatimore thyen rekorde në të hyrat fiskale për tetë mujorin

Administrata tatimore thyen rekorde në të hyrat fiskale për tetë mujorin

Administrata tatimore ka shënuar rezultate në rritje të administrimit fiskal. RTSH ka siguruar treguesit e konsoliduar të të ardhurave fiskale për tetë muajt e parë të vitit, tregues që e klasifikojnë këtë administratë si më të angazhuarën në respektimin ligjor të të hyrave fiskale. Shifrat, tregojnë se tejkalimet janë bërë …

Më shumë