KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 61)

Ekonomi

Buxhuku: Shqipëria dhe Kosova të kenë kujdes në tregun e përbashkët të Ballkanit Perëndimor

Buxhuku: Shqipëria dhe Kosova të kenë kujdes në tregun e përbashkët të Ballkanit Perëndimor

Nisma për krijimin e tregut të përbashkët të Ballkanit Perëndimor, kërkon kujdes në zbatim, nga ana e Shqipërisë dhe Kosovës. Kështu është shprehur nëpërmjet një qëndrimi publik, administratori i Konfindustrias, Gjergj Buxhuku. Ai thekson se krijimi i Tregut të Përbashkët të Ballkanit Perëndimor, vështirë të jetë i suksesshëm, nëse BE …

Më shumë

Trieste: Gjashtë liderët e Ballkanit miratojnë Zonën Ekonomike Rajonale

Trieste: Gjashtë liderët e Ballkanit miratojnë Zonën Ekonomike Rajonale

Gjashtë udhëheqësit e Ballkanit Perëndimor miratuan, sot në Trieste, planin shumëvjeçar të veprimit për një zonë ekonomike në Ballkanin Perëndimor. Zona krijon mundësi për qarkullimin e lirë të mallrave, shërbimeve, kapitalit dhe punësimit me kualifikim të lartë, duke e bërë rajonin më tërheqës për investime dhe tregti, përshpejtimin e përshtatjes …

Më shumë

Samiti i Triestes, prezantohet axhenda për thellimin e integrimit rajonal

Zhvillimet ekonomike të secilit vend, të lidhura me axhendën e konektivitetit dhe zonës ekonomike rajonale, kanë qënë pjesë e fjalës së znj Ekonomi, në Samitin e Triestes. Duke folur për ekonominë shqiptare, ministrja ka theksuar se kemi punuar për të nxitur progresin brenda vendit, dhe se shqiptarët kanë qënë me …

Më shumë

Divjaka, aty ku peshohet çfarë i jep dhe çfarë i kërkon vendit fermeri shqiptar

Divjaka, aty ku peshohet çfarë i jep dhe çfarë i kërkon vendit fermeri shqiptar

Në një ditë të zakonshme me fermerët, grumbulluesit dhe eksportuesit e Divjakës, ke mundësi të mësosh se çfarë i kanë ofruar dhe i ofrojnë fermerët e këtyre anëve konsumatorit vendas dhe të huaj. Ajo të jep mundësi të testosh se sa efektive kanë qënë politikat e hartuara dhe të realizuara …

Më shumë