KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 60)

Ekonomi

Basha: Sjellja e investiorëve të huaj në Shqipëri mision i pamundur i diplomacisë

Basha: Sjellja e investiorëve të huaj në Shqipëri mision i pamundur i diplomacisë

Kryetari i PD, Lulzim Basha e ka konsideruar si mision të pamundur synimin e shprehur nga kryeministri Rama në takimin me ambasadorët shqiptarë që ata të sjellin investitorë të huaj në Shqipëri. Duke reaguar në Fejsbuk pas deklaratave të kryeministrit, zoti Basha e ka akuzuar atë si përgjegjësi për krijimin …

Më shumë

Rama ambasadorëve: Loboni për të tërhequr investime të huaja

Kryeministri Edi Rama, ftoi të gjithë ambasadorët e shqipërisë që shërbejnë në vende të ndryshme të botës, që të promovohet dhe kontakti i parë me investorët e huaj. Gjatë takimit me fokus “Ridimensionimi i diplomacisë ekonomike; sfida dhe mundësi”, ai kërkoi koordinimin e punës së çdo ambasade, për të promovuar …

Më shumë

Kontabiliteti dhe sfidat e teknologjisë

Kontabilitetit dhe sfidat e teknologjisë

Një raportim financiar cilësor për entitetet e biznesit sigurohet nga audituesit, profesionistë kontabël të çertifikuar. Disa nga sfidat e tyre në 20 vjetorin e krijimit të Institutit të Ekspertëve Kontabël të Autorizuar të Shqipërisë, janë përshtatja me ndryshimet në teknologji e mënyrën e re të të bërit biznes nëpërmjet diversifikimeve …

Më shumë

Bizneset: Vlefshmëri të faturave tatimore mes Shqipërisë dhe Kosovës

Tatimet, Bizneset, Vlefshmëri të faturave tatimore, mes Shqipërisë dhe Kosovës

Bazuar në frymën e Komisionit Evropian dhe rekomandimet e samitit të Triestes për krijimin e një tregu të përbashkët ballkanik, bizneset e Shqipërisë dhe Kosovës u kërkojnë qeverive te dy vendeve realizimin e nismës për vlefshmëri të faturave tatimore midis Shqipërisë dhe Kosovës. Hartuesit e kërkesës, argumentojnë se me realizimin …

Më shumë

Drejtori i AKU-së për sigurinë ushqimore dhe mbrojtjen e konsumatorëve

ismaili, Drejtori i AKU-së, për sigurinë ushqimore, dhe mbrojtjen e konsumatorëve, agim ismaili

Siguria ushqimore dhe mbrojtja e konsumatorëve është një ndër prioritetet që ka për qëllim Autoriteti kombëtar i Ushqimit. Në një intervistë për televizionin publik shqiptar, drejtori i përgjithshëm i AKU-së Agim Ismaili, me marrjen e detyrës së re, vëmendje i ka kushtuar produkteve shtazore pasi deri tani mishi është tregtuar …

Më shumë