KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 6)

Ekonomi

Çuçi: Prodhimet shqiptare janë jo vetëm të sigurta, por edhe të shijshme!

Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Çuçi ka dhënë garanci se produket bujqësore shqiptare për eksport janë të sigurta dhe të shijshme. “Prodhimet tona janë 100 përqind të sigurta. Shqiptarët duhet të jenë krenarë për këto produkte, të cilat shkojnë në të gjithë Europën” tha zoti Çuçi gjatë një vizite …

Më shumë

Drejt përfundimit loti 3 i aksit Elbasan-Banjë, përfitojnë shtatë fshatra

Punimet në lotin numër 3 të segmentit rrugor Elbasan-Banjë janë drejt përfundimit dhe shumë shpejt banorët e shtatë fshatrave që përfshinë ky aks do të kenë një rrugë me standarde europiane, njofton Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë. Ministria Belinda Balluku, e shoqëruar nga drejtoresha e Autoritetit Rrugor Shqiptar, SonilaQato kanë …

Më shumë

Negociatat ose lufta, dukuri të zakonshme në fërkimet ekonomiko-tregtare kino-amerikane

Negociatat ose lufta, dukuri të zakonshme në fërkimet ekonomiko-tregtare kino-amerikane

Më 8 maj, Zyra e Përfaqësuesit Tregtar të ShBA-së deklaroi se planifikon të shtojë tarifat ndaj mallrave kineze të importuara në ShBA nga 10 % në 25%. Për këtë deklaratë, pala kineze bëri reagim të shpejtë, duke vënë në dukje se përshkallëzimi i fërkimeve tregtare nuk përputhet me interesat e …

Më shumë

Tetë vende europiane, strategji për ndryshimet klimaterike

Tetë vende europiane, strategji për ndryshimet klimaterike

Tetë vende europiane kanë bërë thirrje për një strategji ambicioze, për adresimin e ndryshimeve klimatike, si dhe kanë propozuar që çereku i buxhetit të Bashkimit Europian të shpenzohet në luftën kundër këtyre ndryshimeve. Në një deklaratë të nënshkruar nga Franca, Beligjika, Danimarka, Luksemburgu, Hollanda, Portuagala, Spanja dhe Suedia, thuhet se …

Më shumë

Cutillo: Italia e gatshme të ndihmojë në zhvillimin e bujqësisë së rajonit!

Makineritë dhe paisjet bujqësore si pjesë e zhvillimit të këtij sektori ishin të fokus të takimit për projektin e mekanizimit të agrikulturës së Ballkanit. Në këtë takim të organizuar nga Instituti Italian për Tregtinë me Jashtë dhe Federatën Italiane të Prodhuesve të Makinerive Bujqësore “FederUnacoma”, morën pjesë 12 kompani italiane …

Më shumë