KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 59)

Ekonomi

Mesi: NISMA 16+1 – platformë e rëndësishme komunikimi dhe ndërveprimi

Mesi: NISMA 16+1 - platformë e rëndësishme komunikimi dhe ndërveprimi

Zëvëndës kryeministrja shiptare Senida Mesi ka deklaruar se “Shqipëria është e gatshme për të vazhduar angazhimin me projekte konkrete kombëtare dhe ndër-rajonale” në kuadrin e bashkëpunimit mes Kinës dhe 16 vendeve të Evropës Qendrore dhe Lindore, e njohur si NISMA 16+1. Zoti Mesi mori pjesë në Samitine 6-të të mbajtur …

Më shumë

Shqipëria dhe Kosova nënshkruajnë 12 marrëveshje e memorandume bashkëpunimi

Shqipëria dhe Kosova nënshkruan të hënën pas një mbledhjeje të përbashkët mes qeverive në Korçë, 12 marrëveshje e memorandume të cilat pritet të thellojnë edhe më shumë bashkëpunimin mes të dy vendeve. Bëhet fjalë për memorandumet e bashkëpunimit në fushën e mjedisit për mbrojtjen dhe zhvillimin e tij, bashkëpunimin në …

Më shumë

Bashkëpunimi rajonal kyç për investimet e huaja në Ballkanin me 20 milionë konsumatorë

Bashkëpunimi rajonal kyç për investimet e huaja në Ballkanin me 20 milionë konsumatorë

Rishikimi i Politikave të Investimeve (RPI) të Ballkanit i zhvilluar nga Konferenca e Kombeve të Bashkuara për Tregti dhe Zhvillim (UNCTAD) me mbështetjen e Këshillit Rajonal të Bashkëpunimit (RÇ) paraqiti të martën në Gjenevë gjetjet e veta. Studimi bazohet në një Kornizë Politike të Investimeve UNCTAD për Zhvillim të Qëndrueshëm, …

Më shumë