KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 58)

Ekonomi

Protestojnë ndërtuesit e by paseve në Fier dhe Vlorë: Duam paret tona!

Protestojnë ndërtuesit e by paseve në Fier dhe Vlorë: Duam paret tona!

Punonjësit e kompanive nënkontraktore që punuan për ndërtimin e by passeve të Vlorës dhe Fierit, kanë protestuar sërish, duke bllokuar për rreth 30 minuta qarkullimin në hyrje të autostradës Vlorë – Levan. Ndërsa është lajmëruar mbajtja e një tenderi që do të mundësojë përfundimin e punimeve të tejzagjatur në këte …

Më shumë

Qeveria, 170 milionë euro investime në Alpet Shqiptare

Qeveria, 170 milionë euro investime në Alpet Shqiptare

Qeveria shqiptare do të investojë 170 milionë euro në rrugë, shërbime dhe struktura akomoduese në zonën e Alpeve Shqiptare. Në ditën e dytë të qëndrimit të kabinetit në Shkodër, të mbledhur Këshillin Kombëtar të Territorit, zëvendes kryeministrja Senida Mesi prezantoi masterplanin e turizmit për Alpet Shqiptare dhe paketen e projekteve …

Më shumë

Debat në komsionin e ekonomisë për aktin normativ të buxhetit

Me debate është shoqëruar komisioni i ekonomisë ku po diskutohej akti normativ për ndryshimet në buxhetin e vitit 2017. Ndryshimet thelbësore përfshijnë rritjen e planit të të ardhurave për sigurimet shoqërore ndërsa nga shpenzimet rriten fondet për rrugët. Gjithashtu rritet me 352 milionë lekë të fondit për kompesimin e ish-të …

Më shumë

Debate për nismën ligjore për sigurimin e detyruar të banesave dhe bizneseve

Debate për nismën ligjore për sigurimin e detyruar të banesave dhe bizneseve

Kanë nisur reagime kontradiktore pas nismës ligjore të qeverisë të lajmëruar një ditë më parë nga kryeministri Edi Rama për sigurimin e detyrueshëm të banesave dhe biznesve, nismë e rigjallëruar pas përmbytjeve të ditëve të fundit. Drejtori i Qendrës Shqiptare për Studime Ekonomike Zef Preçi thotë se Shqipëria e ka …

Më shumë

ERE shqyrtoi sot aplikimin për ndryshimin e çmimit të energjisë të kërkuar nga OST

Në mënyrë të papritur, në mbledhjen e dytë radhazi, Enti Rregullator i Energjisë ka shqyrtuar sot kërkesën e operatorit publik të transmetimit të energjisë  OST, për ndryshimin e çmimit të transmetimit të energjisë për periudhën 1 janar 2018 deri në 31 dhjetor 2018. Nuk ka asnjë informacion zyrtar lidhur me …

Më shumë