KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 51)

Ekonomi

Debat në komsionin e ekonomisë për aktin normativ të buxhetit

Me debate është shoqëruar komisioni i ekonomisë ku po diskutohej akti normativ për ndryshimet në buxhetin e vitit 2017. Ndryshimet thelbësore përfshijnë rritjen e planit të të ardhurave për sigurimet shoqërore ndërsa nga shpenzimet rriten fondet për rrugët. Gjithashtu rritet me 352 milionë lekë të fondit për kompesimin e ish-të …

Më shumë

Debate për nismën ligjore për sigurimin e detyruar të banesave dhe bizneseve

Debate për nismën ligjore për sigurimin e detyruar të banesave dhe bizneseve

Kanë nisur reagime kontradiktore pas nismës ligjore të qeverisë të lajmëruar një ditë më parë nga kryeministri Edi Rama për sigurimin e detyrueshëm të banesave dhe biznesve, nismë e rigjallëruar pas përmbytjeve të ditëve të fundit. Drejtori i Qendrës Shqiptare për Studime Ekonomike Zef Preçi thotë se Shqipëria e ka …

Më shumë

ERE shqyrtoi sot aplikimin për ndryshimin e çmimit të energjisë të kërkuar nga OST

Në mënyrë të papritur, në mbledhjen e dytë radhazi, Enti Rregullator i Energjisë ka shqyrtuar sot kërkesën e operatorit publik të transmetimit të energjisë  OST, për ndryshimin e çmimit të transmetimit të energjisë për periudhën 1 janar 2018 deri në 31 dhjetor 2018. Nuk ka asnjë informacion zyrtar lidhur me …

Më shumë