KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 49)

Ekonomi

Përmbytjet në Fier, fermerët e Kafarajt kërkojnë mbështetje nga shteti

Përmbytjet në Fier, fermerët e Kafarajt kërkojnë mbështetje nga shteti

Fermerët e Kafarajt në Fier, kërkojnë mbështetje shtetërore për dëmet e shkaktuara në bujqësi. Dy përmbytjet e njëpasnjëshme gjatë muajve të fundit, u kanë shkatërruar çdo gjë, dëmshpërblimi për kulturat bujqësore janë parashikuar vetëm në rastet kur shpallet emergjenca civile. Fermerët e Kafarajt kanë protestuar sërish të hënën, duke pretenduar …

Më shumë

Rama në forumin e biznesit: Ta bëjmë Shqipërinë një Itali të vogël

Rama në forumin e biznesit: Ta bëjmë Shqipërinë një Itali të vogël

Shqipëria po synon të reduktojë procedurat burokratike të biznesit për tu bërë një vend tërheqës për investitorët e huaj, veçanërisht ata italianë. Deklarata është bërë nga kryeministri shqiptar Edi Rama gjatë punimeve në Tiranë, të Forumit të Biznesit Shqipëri-Itali. “Shqipëria ka avantazhin që taksat janë shumë më të ulëta dhe …

Më shumë

Dhjetë vjet tregëti me Kosovën dhe …ngërçet tregëtare në mes të dy vendeve

Dhjetë vjet tregëti me Kosovën dhe ...ngërçet tregëtare në mes të dy vendeve

Gjatë dhjetë viteve të fundit, tregtia në mallra me jashtë e Shqipërisë është rritur me ritme të kënaqshme, prej mesatarisht 9.1 përqind në vit. Eksportet kanë pasur rritje mesatare vjetore më të shpejtë dhe peshë më të ulët në shkëmbimet tregtare, ndërsa importet, rritje më të ulët dhe peshën kryesore …

Më shumë

Doganat shqiptare, shqetësim mbeten çmimet e referencës

Doganat shqiptare, shqetësim mbeten çmimet e referencës

Forumi i biznesit amerikan me Drejtorinë e Përgjithshme të doganave ishte déjà vu i forumit të një viti më parë. Sipërmarrësit e Dhomës Amerikane të Tregëtisë listuan një sërë shqetësimesh që lidhen me doganat, por në krye të listës së zezë ishin sërish çmimet e referencës. Sipërmarrësit i vlerësojnë ndryshimet …

Më shumë

Inceneratorët, polemika në parlament

Inceneratorët, polemika në parlament

Historia e ndërtimit të inceneratorëve në Elbasan, Fier e Tiranë ishin në vemendje të një interpelance parlamentare të kërkuar nga opozita. Ministri i Infrastrukturës dhe Energjitikës Damian Gjinushi tha se alternativa më e mirë për ti dhënë zgjidhje mbetjeve janë inceneratorëet. Ai tha se parteneriteti publik privat është e vetmja zgjidhje …

Më shumë

Dogana e Kosovës: Më 15 shkurt instalojmë ASYCUDA

Dogana e Kosovës: Më 15 shkurt instalojmë ASYCUDA

Dogana e Kosovës ka planifikuar të fillojë implementimin e versionit të ri të sistemit ASYCUDA World (AW), njoftoi Drejtoria e Doganave të Kosovës. Për këtë arsye kompanitë shqiptare që njihen si subjekte importuese, eksportuese, transportuesit e mallrave, agjentët doganor dhe palët tjera që zhvillojnë aktivitetet në tregtinë ndërkombëtare me Kosovën …

Më shumë