KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 48)

Ekonomi

Rama: Kemi kërkesën zyrtare për investimin e madh strategjik të aeroportit të ri kombëtar të Vlorës

Aeroporti i Vlorës, Rama: Do të ketë tarifat më të ulta në rajon

Kryeministri Edi Rama ka bërë të ditur se pranë qeverisë kanë mbërritur kërkesa zyrtare për ndërtimin e një aeroporti të ri në Vlorë. “Kemi kërkesën zyrtare për investimin e madh strategjik të aeroportit të ri kombëtar të Vlorës! Deri në qershor hapja e kantierit” shkruan zoti Rama në Fejsbuk. Duket …

Më shumë

ALBEITI, prezantohen projektet dhe prioritetet në shfrytëzimin e burimeve natyrore

ALBEITI, prezantohen projektet dhe prioritetet në shfrytëzimin e burimeve natyrore

Në vitin 2018 Shqipëria ka nisur vitin e pestë të anëtarësimit me të drejta të plota në Iniciativën globale EITI për Transparencë në sektorët e Hidrokarbureve, Minierave dhe Elektro-Energjise. Ajo është i vetmi vend në Rajon, i cili është anëtar i një organizimi global kaq të rëndësishëm. Pjesëmarrja në këtë …

Më shumë

BB: Ekonomia shqiptare do të ngadalësohet përgjatë tre viteve të ardhshme

BB: Ekonomia shqiptare do të ngadalësohet përgjatë tre viteve të ardhshme

Banka Botërore vlerëson se ekonomia shqiptare do të ngadalësohet përgjatë tre viteve të ardhshme. Në raportin e fundit mbi “Perspektivën Ekonomike Globale”, parashikimet e Bankës Botërore për ecurinë e ekonomisë shqiptare janë larg objektivit të shpallur nga qeveria Rama. Sipas vlerësimeve të bankës rritja ekonomike do të zbresë në 3.6 …

Më shumë

IRTC largohet nga Ballshi, punonjësit në ankth

Zjarrëfikësit e KPN Ballsh në protestë

Situata në Kombinatin e Përpunimit të Naftës në Ballsh. IRTC kompania investuese dhe administruese në këtë rafineri duket se është larguar prej saj, njoftuan burime të ministrisë së infrastrukturës dhe energjitikës. Për momentin Banka Kredins financuesja e kompanisë ka në ruajtje asetet e kombinatit. Kjo situatë i ka detyruar punonjësit …

Më shumë

Rama paralajmëron nisjen e reformës së ujit: “Më 1 shkurt përfundon “koha e paqes”

Rama paralajmëron nisjen e reformës së ujit: "Më 1 shkurt përfundon 'koha e paqes"

Kryeministri Edi Rama ka deklaruar të martën fillimin më 1 shkurt të reformës së furnizimit me ujë të popullatës dhe bizneseve, duke paralajmëruar sanksione të rënda për vjedhësit dhe abuzuesit e ujit. “E kemi bërë të qartë në 1 shkurt përfundon “ koha e paqes” në kuptimin e mundësisë për …

Më shumë