KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 40)

Ekonomi

2017, sërish Ujësjellës Kanalizimet në stanjacion

Tiranë, këtë verë situata më e favorshme në furnizimin me ujë

Gjatë vitit 2017 sektori i Ujësjellës Kanalizimeve në Shqipëri vijoi të qëndrojë në gjendje stanjacioni, madje me një tendencë drejt përkeqësimit. Kështu u shpreh kryetari i Entit Rregullator të Ujit Ndriçim Shani gjatë paraqitjes së raportit vjetor përpara Komisionit të Veprimtarisë prodhuese. Sipas tij për të sistemuar të gjithë rrjetit …

Më shumë

Ministria e energjisë ndryshime rrënjësore ne koncesionet e HEC-eve

Rreshjet mbushin HEC-et e kaskadës së Drinit, nis shkarkimi

Ministria e energjisë do të bëjë një ndryshim thelbësor në modelin e kontratave koncensionare për hecet private. Aktualisht koncensionet e hidrocentraleve jepen sipas modelit BOT, e thënë ndryshe investitorët privat marrin në shfrytëzim dhe operim hecet për 35 vite e më pas i transferojnë astetet tek shteti. Por modeli i …

Më shumë

Gjiknuri, vizitë në UKT në qarkun e Beratit

Pavarësisht investimeve në ujësjellës kanalizime në qarkun e Beratit prej rreth 3.3 miliard lekë ujësjellësat në katër bashkitë rezultojnë me humbje ndaj edhe aksioni vijon puna për rikthimin e ligjshmërisë në konsumin e ujit. Ky ishte mesazhi kryesor që ministri i infrastrukturës dhe energjisë Damian Gjiknuri dha gjatë një vizitë …

Më shumë

Basha : Rama mashtron kur thotë se shumica e të larguarve kanë refuzuar të punonin

Basha : Rama mashtron kur thotë se shumica e të larguarve kanë refuzuar të punonin

Polemikat lidhur me shkurtimin e listës ekonomike, mes kryeministrit Rama dhe kreut të opozitës Basha nga parlamenti kanë zbritur në terren. Deklarimeve të zotit Rama në Berat se shumica e të larguarve kanë refuzuar të punonin, ju është përgjigjur zoti Basha. “A ka njeri që e beson mashtrimin e Ramës …

Më shumë