KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 4)

Ekonomi

Xi Jinping paraqet propozime kineze për qeverisjen globale

Xi Jinping paraqet propozime kineze për qeverisjen globale

Të martën, presidenti kinez Xi Jinping dhe homologu i tij francez Emmanuel Macron morën pjesë në ceremoninë e mbylljes së Forumit Kinë-Francë mbi Qeverisjen Globale në Paris. Në fjalimin e tij, Xi Jinping paraqiti katër “Propozime të Kinës” për nxitjen e përbashkët të përmirësimit të qeverisjes globale. Në këtë ceremoni …

Më shumë

Kina dhe Italia i japin energji të reja Rrugës së lashtë të Mëndafshit

Kina dhe Italia i japin energji të reja Rrugës së lashtë të Mëndafshit

Presidenti i Kinës Xi Jinping sapo mbaroi vizitën e tij treditore në Itali. Gjatë vizitës, ai zhvilloi bisedime me liderë italianë si dhe presidentin. Qarqet politike, tregtare, kulturore dhe mediatike të Italisë kanë shprehur mendimin se nisma “Një brez, një rrugë” e paraqitur nga kreu i shtetit i Kinës do …

Më shumë

Ministri i Mjedisit Klosi, për projektin e regjistrimit të pyjeve dhe kullotave në vend

Ministri i Mjedisit Klosi, për projektin e regjistrimit të pyjeve dhe kullotave në vend

Sektori i Pyjeve ka qenë vazhdimisht objekt i ndryshimeve, si rezultat i reformës territoriale. Ministria e Mjedisit, ka ndërtuar një strategji të qëndrueshme dhe analizë të thellë në këtë sektor. Një nga këto është projekti i regjistrimit të pyjeve dhe kullotave, që po zbatohet në të gjithë Shqipërinë, i cili …

Më shumë