KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 31)

Ekonomi

Analistët për euron

Menjëherë pas deklaratës së guvernatorit të Bankes së Shqipërisë Gent Sejko që institucioni që ai drejton do të ndërhyjë në treg për të blerë valute efekti psikologjik i këtij veprim ka dhënë rezultat duke zhvlerësuar sërish lekun shqiptar. Kjo ndërhyrje e bankës është e mirëpritur dhe pse jo edhe e …

Më shumë

Ligji i strehimit social, ndërtuesit: Do ta çojmë deri në Strasburg!

Ligji i strehimit social, ndërtuesit: Do ta çojmë deri në Strasburg!

Beteja ligjore e ndërtuesve me qeverinë për ligjin e strehimit social do të shkojë deri në Strasburg. Ligji që detyron ndërtuesit të japin 3 përqind të objekteve të reja për banest sociale, sipas tyre është diskriminues dhe antikushtetues, ndaj ata do ti drejtohen Gjykatës Europiane të të Drejtave të Njeriut. …

Më shumë

Bushati në Tokio: Shpresojmë shumë që BE të çeli negociatat

Bushati : Shqipëria ka nevojë për më shumë investime nga Japonia

Shqipëria shpreson shumë që Bashkimi Evropian të vendosë për fillimin e bisedimeve për anëtarësimin e vendit ish-komunist në mbledhjen e Këshillit Evropian më 28-29 qershor, për të ndihmuar çimentimin e tranzicionit të saj në ekonominë e tregut, tha ministri i jashtëm shqiptar Ditmir Bushati në një intervistë për “The Japan …

Më shumë