KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 3)

Ekonomi

Qeveria kërkon ndryshimin e ligjit të investimeve

Kuvendi i Shqipërisë ka marrë në konsideratë kërkesën e qeverisë shqiptare për ndryshimin e menëjershëm të ligjit ekzistues për investimet. Me anën e këtij ndryshimi synohet zgjatja e afatit të paraqitjes së kërkesave nga subjektet investuese të interesuara për përfshirjen në procedurat për përfitimin e statusit “Investim/investitor strategjik, procedurë e …

Më shumë

Ahmetaj për ish të përndjekurit politikë

Mbyllja përfundimtare e procesit të dëmshpërblimit për ish-të përndjekurit që jetojnë, heqja e raportit të përcaktuar të fondit të miratuar, ku 70% i vihej në dispozicion kategorisë parësore dhe pjesa tjetër i shpërndahej kategorisë së trashëgimtarëve jane disa nga ndryshimet e bera në ligjin për dëmshpërblimet të miratuara në komisionin …

Më shumë

Rama: “Bypassi i Fierit një legjendë katastrofike paaftësie, papërgjegjshmërie dhe korrupsioni”

një legjendë katastrofike paaftësie, papërgjegjshmërie dhe korrupsioni"

Kryeministri EdI Rama ka shprehur pakënaqësinë e tij për tejzgjatjen e ndërtimit të bypassit të Fierit, një veprat kryesor të infrastrukturës rrugore shqiptare, por ka dhënë shpresa për përshpejtimin e ndërtimit të tij. “E kam shumë të qartë që ndërkohë që ne flasim aty vazhdojnë komentet po By-Pass-i i Fierit, …

Më shumë

Basha: Jemi në një krizë të trefishtë; krizë sigurie, kushtetuese dhe ekonomike

Basha: Jemi në një krizë të trefishtë; krizë sigurie, kushtetuese dhe ekonomike

Me akuzat se vendi është në një krizë të trefishtë: krizë e sigurisë, kushtetuese dhe ekonomike, kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha deklaron se nuk do të ketë më asnjë pakt me kryeministrin Rama. Në një bashkëbisedim me gazetarët, Basha tha se as zgjedhjet nuk mund të zhvillohen normalisht sa …

Më shumë