KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 29)

Ekonomi

Raporti i BSH: “Dërgesat e emigrantëve 1.16 miliardë euro, 39 përqind kesh!”

Raporti i BSH: “Dërgesat e emigrantëve 1.16 miliardë euro, 39 përqind kesh!"

Dërgesat e emigrantëve janë burimi kryesor i të ardhurave për 26% të familjeve shqiptare. Një raport i fundit nga Banka e Shqipërisë, i titulluar “Remitancat, një mbështetje për zhvillim” vëren se vitin që shkoi 1.15 milionë emigrante shqiptare në të gjithë botën sollën në Shqipëri  1.16 miliardë euro për të …

Më shumë

“Rruga e Arbrit”, Rama dibranëve: “Hallall sharjet dhe talljet po erdhët në cermoninë e inagurimit”

"Rruga e Arbrit", Rama dibranëve: "Hallall sharjet dhe talljet po erdhët në cermoninë e inagurimit"

Mes humorit, ironisë, por edhe përgjegjësisë, kryeministri Edi Rama ka lajmëruar në një mënyrë krejtë të veçantë në Fejsbuk, ceremoninë për çeljen e punimeve për ndërtimit të Rrugës së Arbrit, një aks i ri rrugor nga Tirana drejt Dibrës. Në një letër me shkrim dore ai njofton: “Çdo dibran që …

Më shumë

Ruçi: Procesi i konsolidimit të pronës bujqësore të përfundojë jo më vonë se viti 2021

Ruçi: Procesi i konsolidimit të pronës bujqësore të përfundojë jo më vonë se viti 2021

Kryetari i Kuvendit Gramoz Ruçi e cilësoi fragmetarizimin e tokës bujqësore sipas pronësisë, si një pengesë të madhe për zhvillimin e bujqësisë dhe fshatit. Zoti  Ruci ishte i pranishëm në panairin e karrierës të organizuar nga Universiteti Bujqësor i Tiranës, ku deklaroi se kuvendi ka inkurajuar qeverinë që procesi i …

Më shumë