KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 28)

Ekonomi

Haiti, kryeministri jep dorëheqjen pas protestave kundër rritjes së çmimit të karburanteve

Jack Guy Lafontant

Kryeministri i Haitit Jack Guy Lafontant ka dhënë dorëheqjen pasi vendi i tij u përfshi nga protesta të dhunshme kundër rritjes së çmimit të karburanteve. Në një fjalim të mbajtur në dhomën e ulët të kongresit në kryeqytetitn Port-O-princ të Haitit, ai bëri të ditur se dorëheqja e tij ishte …

Më shumë

BERZH program investimi për zhvillimin e turizmit

BERZH program investimi për zhvillimin e turizmit

Bashkimi Evropian dhe Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) po përgatisin një program investimi për zhvillimin e turizmit. Portali italian që e njofton këtë i referohet burimeve të Komisionit Europian. Sipas të njëjtit burim janë rreth 100 milion euro të planifikuara për ndërtimin e rrugëve lokale dhe ujësjellësve në …

Më shumë

Pesimizmi “Pllakos” bizneset prodhuese

Bizneset shqiptare vijojnë të jenë pesimiste për ekonominë. Në një analizë të detajuar të situates së tyre nga Konfindustria, sipërmarrësit kanë treguar mungesë besimi në ekonomi, sidomos bizneset e prodhimit. Administratori i Konfindustrias Gjergj Buxhuku thotë se arsyet e këtij pesimizmi mbeten të njëjtat. Ndryshimet e shpeshta në taksa, qofte …

Më shumë

Ndryshimet e paketës fiskale diskutohen në seancën plenare

Ndryshimet në paketën fiskale janë quajtur paketë solidariteti nga ministri i financave Arben Ahmetaj gjatë seancës së sotme plenare. Kjo pasi sipas ministrit siguron mbështetjen e vazhdueshme për sipërmarrjen dhe garantimin e rritjes së qëndrueshme të tyre. Ndryshimet propozojne ngritjen e tavanit nga 8 milion në 14 milion dhe zbret …

Më shumë

Ministri Gjiknuri për Unazën e Fierit

Ministri Gjiknuri për Unazën e Fierit

Kantieri rrugor në unazën e Fierit, është inspektuar nga Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri, dhe Drejtorit të ARRSH-së. Në segmentin e parë Rr.Patosit-QTU Fier, përfundon ndërhyrja brenda 24 orësh dhe hapet për trafikun  e mjeteve të qarkullimit. Ndërkaq, po vijon puna rehabilituese në segmentin tjetër të Unazës së …

Më shumë