KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 27)

Ekonomi

BSH: Objektiv për 2018 reduktimi i kredive me probleme

Prioritete per vitin 2018 vijon te mbeten kredite me probleme. Gjatë prezantimit të Raportit të Mbikëqyrjes të vitit 2017 të Bankës së Shqipërisë u be me dije gjithashtu edhe nismë që do të konkretizohet gjatë vitit 2018, nëpërmjet hartimit të një kuadri rregullator të posaçëm për mundësinë e zgjidhjes jashtëgjyqësore …

Më shumë

Europa dhe Kina pritet synojnë të modernizojë rregullat e tregtisë botërore

Europa dhe Kina pritet synojnë të modernizojë rregullat e tregtisë botërore

Europa dhe Kina pritet të formojnë një grup, i cili synon të modernizojë rregullat e tregtisë botërore, për t’iu përshtatur politikës teknologjike, subvencioneve qeveritare, në përpjekje për të mbështetur tregtinë botërore. Këto komente i bëri gjatë vizitës së tij në Pekin, nënpresidenti i Komisionit Europian Jyrki Katainen. Ai tha se …

Më shumë

Lufta e tarifave, “Harley Davidson” do të largohet nga SHBA

Lufta e tarifave, “Harley Davidson” do të largohet nga SHBA

Marka prestigjoze e motorëve “Harley Davidson” është e para që ka ndjerë efektet e tarifave të reja që Bashkimi Europian ka vendosur ndaj produkteve amerikane. Lëvizja e fundit e Brukselit ka detyruar kompaninë që të planifikojë zhvendosjen e impianteve të prodhimit jashtë Shteteve të Bashkuara, për të shmangur agresionin e …

Më shumë