KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 26)

Ekonomi

Angazhimi i Peleshit: Do ndjek çdo projekt dhe ide për bujqësinë!

Angazhimi i Peleshit: Do ndjek çdo projekt dhe ide për bujqësinë!

Ministri i Bujqësisë Niko Peleshi është angazhuar dhe po ndjek nga afër çdo interesim të fermerëve për të përfituar nga skemat e mbështetjes financiare, me qëllim kthimin e besimit për të gjithë aktorët pjesëmarrës për aplikimet dhe përfitimet nga këto skema.“Unë personalisht do të hap një dosje për secilin prej …

Më shumë

Ahmetaj i “tërheq” veshin vendorëve,“qeveria ul taksa, ju i rrisni, duhet balancë”

Në tryezën e posaçme me kryetarët e njësive vendore, ministri i financave Arben Ahmetaj kritikoi politikat fiskale të bashkive që sipas tij bien ndesh me politikat e qeverisë. Ahmetaj vlerëson se duhet një balancim taksash mes pushtetit vendor dhe qeverisë qëndrore, pasi sipas tij qeveria ul taksa por bashkitë e …

Më shumë

Ish-minatorët interpelancë me kryeministrin

Statusi i minatorit kërkohet të miratohet sa më shpejt. Kjo është vetëm një nga kërkesat që ish-minatorët, themelues të sindikatës së minatorëve “Janar 1991”, parashtruan në një interpelancë me kryeministrin. “Kemi kërkuar që pensioni minimal të jetë 181% e pagës minimale dhe përshkallëzimin e moshës së pensionit. Ne kërkojmë për …

Më shumë

Rama në “Forschner Albania”: Biznesi të bashkëpunojë me zyrat e punës

2 vite pas nisjes se aktivietit në Shqiperi, “Forschner Albania” kompania e specializuar në prodhimin e  sistemeve kabllore dhe të sistemeve elektromekanike, ka shtuar numrin e punonjësve të saj në bashkëpunim me zyrat e punës. Në dy fabrikat e saj në Vaqar dhe Xhafzotaj janë të punësuar 430 punonjës. Kompania planifikon që të vijojë bashkëpunimin me zyrat e punës dhe brenda vitit 2019 të arrijë në 1600 të punësuar, në ndjekje të ambicies së saj për t’u rritur në treg, kryesisht atë gjerman. Kompania aplikon modelin e kualifikimit profesional përmes punës dhe trajnimeve brenda e jashtë vendit. “Forschner Albania” në Vaqarr e ka vizituar dhe kryeministri Edi Rama.

2 vite pas nisjes se aktivietit në Shqiperi, “Forschner Albania” kompania e specializuar në prodhimin e  sistemeve kabllore dhe të sistemeve elektromekanike, ka shtuar numrin e punonjësve të saj në bashkëpunim me zyrat e punës. Në dy fabrikat e saj në Vaqar dhe Xhafzotaj janë të punësuar 430 punonjës. Kompania …

Më shumë

Sejko: E ardhmja politike afatgjatë dhe prosperiteti ekonomik, lidhen ngushtë me integrimin në BE

Sejko: E ardhmja politike afatgjatë dhe prosperiteti ekonomik, lidhen ngushtë me integrimin në BE

Sfidat me të cilat përballen bankat qendrore një dekadë pas krizës dhe zhvillimet ekonomike të vendeve, roli i bankave qendrore në rritjen ekonomike nëpërmjet ruajtjes së stabilitetit financiar, politikat monetare dhe masat e ndryshme të aplikuara në këtë drejtim, janë diskutuar në Konferencën e 7-të vjetore të Kërkimeve të organizuar …

Më shumë

Rama thirrje të rinjve: “Provoni veten në konkursin për një vend në trupën e kompanisë kuqezi!

Rama thirrje të rinjve: "Provoni veten në konkursin për një vend në trupën e kompanisë kuqezi!

Kryeministri Edi Rama ftoi të rinjtë shqiptarë të aplikojnë për t’u punësuar në kompaninë “AIR ALBANIA” e cila pritet të nisi së shpejti. Zoti Rama në një postim në mediat sociale shprehet se “Ambicia jonë është që “AIR ALBANIA” të bëhet zgjedhja e parë e çdo shqiptari dhe duam që …

Më shumë