KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 24)

Ekonomi

Ekonomi, rriten ndjeshëm eksportet në 6 mujorin e parë

Ekonomi, rriten ndjeshëm eksportet në 6 mujorin e parë

Në gjysmën e parë të këtij vitit, kompanitë shqiptare eksportuan 158 miliardë lekë mallra në tregjet e huaja, duke shënuar një rritje vjetorë 18.3%. Të dhënat e Institutit të Statistikave për tregtinë me jashtë, tregojnë se vetëm gjatë muajit Qershor zgjerimi i eksportevë ishtë 17.8%, dukë vijuar rritjen dyshifrore për …

Më shumë

Programi Kombëtar i Rilindjes Rurale, lind “Akademia e 100 fshatrave”

Programi Kombëtar i Rilindjes Rurale, lind "Akademia e 100 fshatrave"

Programi Kombëtar i Rilindjes Rurale, veçmas “Projekti i 100 fshatrave”, ka marrë një shtysë të re. Kryeministri Edi Rama ka prezantuar “Akademia e 100 fshatrave”, një mundësi për të ofruar informacion dhe asistencë për çdo nismë për të investuar në fushën e agroturizmit. “Akademia e 100 fshatrave” do të jetë një rrjet …

Më shumë

KBR, 1.62 milionë euro grante për turizmin e aventurës

KBR, 1.62 milionë euro grante për turizmin e aventurës

Sekretariati i Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal (KBR) nisi sot skemën e granteve prej 1.62 milionë eurosh që do të përdoret për të përmirësuar infrastrukturën dhe cilësinë e shërbimeve përgjatë rrugëve rajonale të turizmit kulturor dhe aventurës. Skema do të përfshijë 30 + grante, me vlerë deri në 54,000 euro secila, …

Më shumë

Haiti, kryeministri jep dorëheqjen pas protestave kundër rritjes së çmimit të karburanteve

Jack Guy Lafontant

Kryeministri i Haitit Jack Guy Lafontant ka dhënë dorëheqjen pasi vendi i tij u përfshi nga protesta të dhunshme kundër rritjes së çmimit të karburanteve. Në një fjalim të mbajtur në dhomën e ulët të kongresit në kryeqytetitn Port-O-princ të Haitit, ai bëri të ditur se dorëheqja e tij ishte …

Më shumë