KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 20)

Ekonomi

Programi Kombëtar i Rilindjes Rurale, lind “Akademia e 100 fshatrave”

Programi Kombëtar i Rilindjes Rurale, lind "Akademia e 100 fshatrave"

Programi Kombëtar i Rilindjes Rurale, veçmas “Projekti i 100 fshatrave”, ka marrë një shtysë të re. Kryeministri Edi Rama ka prezantuar “Akademia e 100 fshatrave”, një mundësi për të ofruar informacion dhe asistencë për çdo nismë për të investuar në fushën e agroturizmit. “Akademia e 100 fshatrave” do të jetë një rrjet …

Më shumë

KBR, 1.62 milionë euro grante për turizmin e aventurës

KBR, 1.62 milionë euro grante për turizmin e aventurës

Sekretariati i Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal (KBR) nisi sot skemën e granteve prej 1.62 milionë eurosh që do të përdoret për të përmirësuar infrastrukturën dhe cilësinë e shërbimeve përgjatë rrugëve rajonale të turizmit kulturor dhe aventurës. Skema do të përfshijë 30 + grante, me vlerë deri në 54,000 euro secila, …

Më shumë

Haiti, kryeministri jep dorëheqjen pas protestave kundër rritjes së çmimit të karburanteve

Jack Guy Lafontant

Kryeministri i Haitit Jack Guy Lafontant ka dhënë dorëheqjen pasi vendi i tij u përfshi nga protesta të dhunshme kundër rritjes së çmimit të karburanteve. Në një fjalim të mbajtur në dhomën e ulët të kongresit në kryeqytetitn Port-O-princ të Haitit, ai bëri të ditur se dorëheqja e tij ishte …

Më shumë

BERZH program investimi për zhvillimin e turizmit

BERZH program investimi për zhvillimin e turizmit

Bashkimi Evropian dhe Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) po përgatisin një program investimi për zhvillimin e turizmit. Portali italian që e njofton këtë i referohet burimeve të Komisionit Europian. Sipas të njëjtit burim janë rreth 100 milion euro të planifikuara për ndërtimin e rrugëve lokale dhe ujësjellësve në …

Më shumë

Pesimizmi “Pllakos” bizneset prodhuese

Bizneset shqiptare vijojnë të jenë pesimiste për ekonominë. Në një analizë të detajuar të situates së tyre nga Konfindustria, sipërmarrësit kanë treguar mungesë besimi në ekonomi, sidomos bizneset e prodhimit. Administratori i Konfindustrias Gjergj Buxhuku thotë se arsyet e këtij pesimizmi mbeten të njëjtat. Ndryshimet e shpeshta në taksa, qofte …

Më shumë
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com