KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 2)

Ekonomi

Ahmetaj: Të ardhurat e parashikuara për vitin 2019, 4.7% më shumë se 2018

Për të bërë një vlerësim që të ardhurat buxhetore për vitin 2019 do të jenë 4.7 përqind më shumë krahasuar me këtë vit, ministri i financave, Arben Ahmetaj, u shpreh përpara Komisionit të Ekonomisë se bazohet në katër faktore; rritja ekonomike dhe indeksi i çmimeve, politikat e reja fiskale si dhe …

Më shumë

Shqipëria në Ekspozitën e 1-rë Ndërkombëtare të Importit të Kinës

Shangai, hapet Ekspozita e parë Ndërkombëtare e Importit e Kinës, merr pjesë dhe Shqipëria

Në Ekspozitën e 1-rë Ndërkombëtare të Importit të Kinës (CIIE) që po zhvillohet në Shangai, ndër mbi 3600 kompani pjesëmarrëse nga më shumë se 130 vende e rajone të botës gjenden edhe katër pjesmarrës shqiptarë. Vizitorët mund të njohin burimet e pasura turistike të Shqipërisë dhe të provojnë produktet e …

Më shumë

Paketa fiskale diskutohet në parim, në Komisionin e Ekonomisë

Paketa fiskale ka përfunduar shqyrtimin në Komisionin e Ekonomise ne parim. Por sërish mes ministrit të financave, Arben Ahmetaj, dhe deputetëve të komisionit kishte debat për disa nga ndryshimet, por edhe argumentime për të shtuar të tjera siç është heqja e tvsh-së nga inputet bujqësore. Një tjetër ndryshim i debatuar …

Më shumë

Shen: Fjalimi i Xi Jinping-ut tregon vullnetin e Kinës për vazhdimin e hapjes

Shen: Fjalimi i Xi Jinping-ut tregon vullnetin e Kinës për vazhdimin e hapjes

Fjalimi i presidentit Xi Jinping në ceremoninë e hapjes të Ekspozitës Ndërkombëtare të Importit të Kinës theksoi rolin kyç të politikës së Reformës e Hapjes në Kinë dhe tregoi vullnetin e Kinës për të ndarë përgjegjësinë për nxitjen e frymës së bashkëpunimit me përfitime të përbashkëta në botë. Vlerësimi është …

Më shumë

Projekt/buxheti 2019, pritet të sjellë rritje ekonomike 4.3%

Projekt-buxheti 2019 vijon të mbështesë rritjen ekonomike të vendit ndërkohë që vijon konsolidimin fiskal duke ulur më tej barrën e borxhit publik për biznesin dhe qytetarët. Keshtu u shpreh minsitri i financave, Arben Ahmetaj gjatë paraqitjes së projek-buxhetit 2019 përpara Komisionit të Ekonomisë. Rritja ekonomike pritet të mbështetet kryesisht nga …

Më shumë

Tabaku: Projektbuxhetin e shtetit për vitin 2019-të, pasurues për oligarkët dhe rrënues për qytetarët

Tabaku: Projektbuxhetin e shtetit për vitin 2019-të, pasurues për oligarkët dhe rrënues për qytetarët

Partia Demokratike më e madhja e opozitës së djathtë në Shqipëri, konsideron projektbuxhetin e shtetit për vitin 2019-të, pasurues për oligarkët dhe rrënues për qytetarët. Deputetja demokrate Jorida Tabaku tha nga selia blu, se përmes këtij projekti synohen rritja e mëtejshme e taksave, dhe siç ka përllogaritur edhe FMN tha …

Më shumë