KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 19)

Ekonomi

Borxhi “i fshehtë” 140 mln$, Ahmetaj: Po merren masa për shlyerjen e këtij borxhi!

Pushteti vendor vijon të mos shlyejë detyrimet ndaj biznesit për punë publike. Fatura e borxhit të fshehte që bashkitë kanë ndaj privatit arrin në 12 miliardë lekë. “Po merren masa për shlyerjen e këtyre detyrimeve. Vetëm Bashkia e Tiranës ka pasur 6.5 miliardë lekë detyrime, të cilat janë përgjysmuar”-tha Ahmetaj. …

Më shumë

Ahmetaj: Të ardhurat e parashikuara për vitin 2019, 4.7% më shumë se 2018

Për të bërë një vlerësim që të ardhurat buxhetore për vitin 2019 do të jenë 4.7 përqind më shumë krahasuar me këtë vit, ministri i financave, Arben Ahmetaj, u shpreh përpara Komisionit të Ekonomisë se bazohet në katër faktore; rritja ekonomike dhe indeksi i çmimeve, politikat e reja fiskale si dhe …

Më shumë

Shqipëria në Ekspozitën e 1-rë Ndërkombëtare të Importit të Kinës

Shangai, hapet Ekspozita e parë Ndërkombëtare e Importit e Kinës, merr pjesë dhe Shqipëria

Në Ekspozitën e 1-rë Ndërkombëtare të Importit të Kinës (CIIE) që po zhvillohet në Shangai, ndër mbi 3600 kompani pjesëmarrëse nga më shumë se 130 vende e rajone të botës gjenden edhe katër pjesmarrës shqiptarë. Vizitorët mund të njohin burimet e pasura turistike të Shqipërisë dhe të provojnë produktet e …

Më shumë

Paketa fiskale diskutohet në parim, në Komisionin e Ekonomisë

Paketa fiskale ka përfunduar shqyrtimin në Komisionin e Ekonomise ne parim. Por sërish mes ministrit të financave, Arben Ahmetaj, dhe deputetëve të komisionit kishte debat për disa nga ndryshimet, por edhe argumentime për të shtuar të tjera siç është heqja e tvsh-së nga inputet bujqësore. Një tjetër ndryshim i debatuar …

Më shumë