KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 17)

Ekonomi

Gjirokastër, kërkohet mbyllja e shkollës “Së Bashku”. Shkaku, kushtet higjeno- sanitare

90 nxënësit e shkollës 9 vjeçare “Së Bashku” në Gjirokastër e kanë nisur vitin shkollor në kushtë skandaloze. Lyerja me kiontribut të prinderve, nuk mbuloi dot problemet e mëdha të kushteve të godines së shkollës 9 vjecare “Së bashku” në Gjirokastër”. Gjurmët e lagështisë e mykut, nuk rikuperohen lehtë. Po …

Më shumë

Ligji i ri i investimeve – ja çfarë pritet të ndryshojë

Sipas projektit të qeverisë, ligji i ri për investimet do të zëvendësojë ligjet ekzistuese, rregulloret dhe marrëveshjet institucionale që rregullojnë investimet, veçanërisht Ligjin “Mbi Investimet e Huaja” dhe Ligjin “Mbi Investimet Strategjike” si dhe ligje të tjera të lidhura me Investimet e Huaja Direkte e rregulloret në zbatimin e tyre. …

Më shumë

Qeveria kërkon ndryshimin e ligjit të investimeve

Kuvendi i Shqipërisë ka marrë në konsideratë kërkesën e qeverisë shqiptare për ndryshimin e menëjershëm të ligjit ekzistues për investimet. Me anën e këtij ndryshimi synohet zgjatja e afatit të paraqitjes së kërkesave nga subjektet investuese të interesuara për përfshirjen në procedurat për përfitimin e statusit “Investim/investitor strategjik, procedurë e …

Më shumë

Qeveria kërkon ndryshimin e ligjit të investimeve

Kuvendi i Shqipërisë ka marrë në konsideratë kërkesën e qeverisë shqiptare për ndryshimin e menëjershëm të ligjit ekzistues për investimet. Me anën e këtij ndryshimi synohet zgjatja e afatit të paraqitjes së kërkesave nga subjektet investuese të interesuara për përfshirjen në procedurat për përfitimin e statusit “Investim/investitor strategjik, procedurë e …

Më shumë

Ahmetaj për ish të përndjekurit politikë

Ahmetaj: Në vitin 2019 do të ketë rritje rrogash, ulje borxhi dhe rritje investimesh

Mbyllja përfundimtare e procesit të dëmshpërblimit për ish-të përndjekurit që jetojnë, heqja e raportit të përcaktuar të fondit të miratuar, ku 70% i vihej në dispozicion kategorisë parësore dhe pjesa tjetër i shpërndahej kategorisë së trashëgimtarëve jane disa nga ndryshimet e bera në ligjin për dëmshpërblimet të miratuara në komisionin …

Më shumë